23948sdkhjf

Hvorfor Rønnede Udglødningsindustri blev til Mega Therm.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mega-Therm ApS

Det hele starter for 41 år siden. Året var 1977 og Aage Jørgensen starter virksomheden Rønnede Udglødningsindustri med en kompagnon.

Det hele starter for 41 år siden. Året var 1977 og Aage Jørgensen starter virksomheden Rønnede Udglødningsindustri med en kompagnon.

Kunderne er primært støberier, maskinfabrikker og maskinbyggere.

Blandt de største kunder kan nævnes FL. Smidth og DISA.

Aages sønner, Thomas og Johnnie er på det tidspunkt hhv. 3 år og 6 år.

 Virksomheden får snart brug for større lokaler og flytter i 1982 ind i egne, nybyggede lokaler på adressen Industrisvinget 3 i Rønnede, hvor de bor i dag.

I 1989 køber Aage Jørgensen kompagnonen ud og er herefter ene-ejer af virksomheden.

Opgaverne er primært varmebehandling af støbegods og svejste konstruktioner.

 I 1996 bygger virksomheden en glødeovn, der kan varmebehandle emner op til 8½ meter i længden og 2½ x 2½ meter i højde og bredde. På den tid var det noget helt særligt at kunne håndtere så store enheder i varmebehandlings-sammenhæng.

I 1994 købes et nedlagt hærderi, der havde produceret dele til F16 fly. Da produktionen af disse F16 dele ophørte i Danmark, lukker virksomheden og virksomhedens maskiner bliver sat til salg.

Disse maskiner er interessante, fordi de alle er godkendt af det amerikanske forsvar til produktion af materialer til brug for flyindustrien og derfor af meget høj kvalitet. Disse maskiner kan Rønnede Udglødningsindustri bruge i sin eksisterende produktion.

Opgaverne kommer i starten typisk fra lokalområdets mange mindre virksomheder, som efterspørger en hurtig og fleksibel proces.

 I 2002 bliver der opkøbt endnu en virksomhed, hvis forretningsområde er handel med modstandstråd og højtemperatur produkter herunder keramik, isolering mv. Denne virksomheds navn er Mega Therm.

Leverandørerne til denne handelsvirksomhed omfatter både amerikanske, tyske og franske virksomheder. Disse udenlandske virksomheder har det svært med navnet Rønnede Udglødningsindustri. Både i skrift og tale.

 Efter mange overvejelser - og efter dialog med særligt de udenlandske leverandører, blev det i 2009 besluttet at foretage navneskifte.

Rønnede Udglødningsindustri bliver herefter til Mega Therm.

Navnet Rønnede Udglødningsindustri “hænger” dog ved og kan stadig ses på selskabets bygning.

 For at fremtidssikre virksomheden bliver det besluttet, at det er et godt tidspunkt at gennemføre et generationsskifte.

Aage sælger derfor virksomheden til sønnerne Thomas (nu 44 år) og Johnnie (nu 47 år), som overtager virksomheden fuldt i 2017.

Aage har dog stadig sin daglige gang i virksomheden. Som han siger: “drenge kan jo stadig lære noget - og jeg nyder at arbejde med de mere specielle og fagligt udfordrende opgaver”.

 Thomas og Johnnie har robuste planer for en fremtidig udvikling af såvel processer som kunde-samarbejder, hvorfor de p.t. er ved at færdiggøre en tilbygning, der skal sikre rammerne for den fremtidige vækst.

Invitation til indvielse af de nye lokaler følger snarest.

Hvis du har et ærinde i Rønnede eller omegn, er du altid velkommen til at besøge os, se vores lokaler på Industrisvinget 3 og høre om vores kompetencer. Vi er glade for nye kunder, der kan udfordre vores produktion.

Tekst: MH Ledelse.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mega-Therm ApS

Industrisvinget 3
4683 Rønnede
Danmark
Mega-Therm ApS

Send til en kollega

0.108