23948sdkhjf

Odense gør klar til fire dage i maskin-himlen

Mere end 100 udstillere har meldt sig klar til årets VTM-messe

De skulle så grueligt meget igennem, før Odense Congress Center atter kunne lægge halgulv til VTM-messen. Oprindeligt skulle messe have været afholdt i 2020, men allerede året før besluttede arrangørerne at udskyde den. Så spændte coronakrisen ben, og messen blev udskudt endnu engang.

Men nu er den god nok. Den 25.-28. april kommer Odense Congress Center atter til at summe af værktøjsmaskiner, skærende værktøjer og andet godt.

Glad for at udstillere har holdt fast

I skrivende stund har 116 virksomheder meldt deres ankomst, og messen kommer til at huse cirka 70 kørende maskiner.

Projektchef Krista Kristensen glæder sig da også til, at der atter kommer liv på messegulvet.

- Historisk har den her udgave jo været igennem en spændende rejse. Jeg har brugt metaforen en supertanker, som er sat i søen, og sådan en stopper man ikke lige pludselig, men den har alligevel skullet sænke farten undervejs, fordi der er skiftet terminer et par gange. Dem, der har været med på hele rejsen, har simpelthen bakket op med en styrke, der er imponerende. De har godt nok måttet vente længe på at komme på udstilling. Så set i det lys, så har jeg dyb, dyb respekt for det, de har skullet stå igennem, siger hun.

Det bedste metalindustrien har at byde på

Hun kan konstatere, at det også går godt med forhåndstilmeldingerne fra de besøgende, som ligger over det forventede, og maskin- og produktionsnørderne kan se frem til lidt for enhver smag.

- Vi præsenterer alt det bedste, som metalindustrien kan byde på. Maskinerne er én ting. Der har udstillerne det ypperste og mest højteknologiske med. Men der er også alle de øvrige områder; om det er værktøjer, måleudstyr, køle/smøremidler, svejseudstyr, overfladeteknik, cad/cam, robotter – det er virkelig det bedste, de kan vise frem, de har med til gæsterne, lyder det fra Krista Kristensen, der fortsætter:

- Det er simpelthen unikt, at vi evner at etablere sådan en messe i Danmark. Alternativet er jo, at du skal rejse længere væk, og det gør de, der er øverst i organisationerne. Men den store brede masse, som arbejder med maskinerne, har jo ikke adgang til på samme måde at rejse ud af Danmark. Så for dem er det så unikt, at vi stadig kan mønstre sådan en messe i Danmark.

Fremtidens teknologier

Det er dog ikke kun de gængse fræse-, dreje- og skæremaskiner, der har fået plads på VTM-messen. Som en særlig del af messen har arrangørerne indrettet et område kaldet iSmart. iSmart-området får fokus på fremtidens teknologier.

- Den vil omfavne bud på digitale løsninger og 3D-teknologierne, altså additive manufacturing. Der er fuldt program alle fire dage, hvor der primært vil være noget til ørerne. Der vil blive præsenteret cases - også sådan ned i de helt nørdede universitetsforsøg – om hvad man har forsket i og er nået frem til. Du kan ikke komme videre med din højteknologiske produktion, hvis ikke du tænker digitalisering, og du ikke bruger de smarte teknologier, som der er til rådighed for at kunne omstille og lave løsninger hurtigt, forklarer Krista Kristensen.

Erhvervsskolerne får deres egen dag

Derudover har VTM dedikeret en halv dag, tirsdag den 25. april, til erhvervsskolerne.

Det er arrangeret i samarbejde med Industriens Uddannelser, og meningen er at skabe et link mellem de udstillende virksomheder og elever og lærlinge på metaluddannelserne på landets erhvervsskoler.

- Erhvervsskoleeleverne vil udstillerne rigtig gerne i dialog med, for det er jo dem, der skal ud i virksomhederne senere. De kommer ikke for at hente kuglepenne, de kommer faktisk fordi, de er langt inde i deres uddannelsesproces. Og på en udstilling som VTM har de mulighed for at se maskiner, som de ikke nødvendigvis lige ser eller har der, hvor de er i lære eller på skolerne, konstaterer Krista Kristensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078