23948sdkhjf

Hjernø Værktøjsfabrik går konkurs

Kurator har mod forventning ikke kunnet sælge Hjernø Værktøjsfabrik. Ejerne havde for bare få år siden store ambitioner om vækst

Trods ihærdige forsøg fra advokat og kurator Christian Jul Madsen, så lykkedes det ikke at redde Hjernø Værktøjsfabrik. Odense-virksomheden er erklæret konkurs.

Kurator Christian Jul Madsen var ellers optimistisk, da virksomheden gik ind i rekonstruktionsperioden 22. marts.

- Der er betydelig aktivitet fra flere sider, både inden for industrien og fra professionelle investorer. Så jeg har et begrundet håb om, at virksomheden kan køre videre, sagde han til Jern & Maskinindustrien 24. marts.

Men forsøget på rekonstruktion måtte opgives, og fabrikken lukker. Virksomheden, der var 77 år gammel, havde 45 medarbejdere ved lukningen.

Virksomheden producerede hovedsageligt sprøjtestøbeværktøjer til plastindustrien.

- Målet var at sælge virksomheden, men vi kunne ikke finde en køber. Derfor måtte vi gå i konkurs, siger Christian Jul Madsen til Fyens Stiftstidende. Han nævner, at der tilsyneladende er forsigtighed med at investere i øjeblikket.

Konkursen kommer bare tre-et-halvt år efter at kapitalfonden Vækstpartner Kapital købte to tredjedele af aktierne i firmaet. Dengang med en målsætning om vækst og om at fordoble antallet af medarbejdere inden for fem år.

Aktionærernes penge tabt

Christian Jul Madsen, der kommer fra Kromann Reumert, er også kurator i konkursboet. Virksomhedens aktionærer har formentlig tabt deres penge, mens der godt kan blive nogle penge til almindelige kreditorer.

Christian Jul Madsen vil fortsat forsøge at finde en køber til Hjernø Værktøjsfabrik, men hvis det ikke lykkes, så vil maskiner og andre aktiver blive solgt stykvis.

Kapitalfonden Vækstpartner Kapital var hovedaktionær ved konkursen, mens den tidligere ejer Aage Agergaard havde en aktiepost på 15-20 procent. Allan Hansen, der kom ind som direktør i april 2021, ejede 10-15 procent af aktierne.

Planer om fordobling

Vækstpartner Kapital og Aage Agergaard havde store planer om, at Hjernø Værktøjsfabrik skulle vokse. Tanken var, at fabrikken skulle vokse fra 60 til 120 medarbejdere.

Men over de sidste par år er medarbejdertallet tværtimod faldet. Det seneste tal fra CVR-registret viser, at Hjernø Værktøjsfabrik har 47 medarbejdere.

Det er tilsyneladende især corona-epidemien, som har slået virksomheden omkuld.

- Årsagerne til insolvens er, at virksomheden har tabt en del penge i relation til corona, hvor markedet faldt fra hinanden. Så vidt jeg kan se, så har man haft svært ved at komme op af det hul, som blev gravet dengang, oplyste Christian Jul Madsen til Jern & Maskinindustrien, da der i første omgang blev meldt ud om forsøget på rekonstruktionen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Maskinfabrik investerer massivt i fremtiden
Værft droppet i fjerde udbudsrunde - direktør kalder processen en skandale
Tibnors danske country manager bliver chef for det hele
- Kigger jeg på vores kunder, så er der ikke nogen krise
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Metal Bornholm maner til ro i Jensen-konflikt: Vi skal ned fra træet
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094