23948sdkhjf

Prodan-direktør om 2022: Der var måneder, hvor vi var ved at rykke håret af os selv

Både omsætning og overskud steg markant hos den østjyske underleverandør i 2022

Prodan kom ud af 2022 med en bruttofortjeneste på 88,4 mio. kr., hvilket var 24 procent bedre end året før. Den østjyske underleverandør oplyser ikke tal for omsætningen, men administrerende direktør Per Hastrup fortæller, at den er steget med 34 procent.

På bundlinjen blev det da også til et flot overskud før skat på 15,2 mio. kr. – eller 37 procent bedre end i 2021.

- Vi har haft en del ekstraordinære indtægter i det pågældende regnskabsår. Det er fortjeneste fra salg af maskiner, og det er fra noget driftstab, som vi har modtaget i forhold til nogle maskiner, der har haft havari. Vi er meget tilfredse, men det var også et ekstraordinært år, siger Per Hastrup.

Turbulent år

Prodan er dog ikke kommet sovende til overskuddet. Som alle andre har Randers-virksomheden kæmpet en gæv kamp i et omskifteligt marked.

- Selvom tallene ser flotte ud, synes jeg alligevel, at det har været et turbulent år, og jeg synes, det har været et udfordrende år. Specielt med energipriserne, voldsomme udsving i råvarepriserne, og inflationen der bare hamrer løs, fortæller Per Hastrup.

- Det har været et år, hvor vi nogle måneder har været ved at rykke håret af os selv, og andre måneder har vi ikke kunnet styre bilen på vej hjem, fordi hænderne har været oppe over hovedet. Det endte godt, men der har været mange udsving i løbet af året, fortsætter han.

47 flere medarbejdere på to år

Det er blandt andet maskinbyggere i fødevareindustrien og procesindustrien, der lægger flere ordrer hos underleverandøren.

- De havde et lidt udfordrende år i 2020, ligesom vi også selv havde. Der har været en ketchup-effekt, som om det hele har været skubbet til hjørnespark, og er kommet enten i 2021 eller 2022, forklarer Per Hastrup.

Travlheden kan også mærkes på bemandingen hos Prodan. I 2021 kom der 23 ekstra medarbejdere til, og i 2022 blev der mandet op med yderligere 24, så man nu er 141 medarbejdere i alt.

Tingene har normaliseret sig

Per Hastrup melder samtidig om en ”fornuftig” start på 2023.

- Man kan sige, at det har normaliseret sig lidt. Det går ikke så stærkt, som det gjorde i 2022, men det gør heller ingenting, lyder det fra Prodan-direktøren.

- Vi har virkelig trukket veksler på vores medarbejdere. Der har været meget weekendoverarbejde. Vi kører i treholdsskift, så det eneste tidspunkt, vi har fri kapacitet, det er i weekenderne. Så det gør ikke noget, at vi kommer ned på et niveau, hvor vi kan følge med, slutter han.

Prodan A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 88,4 71,1
Resultat af primær drift 15,9 11,5
Resultat før skat 15,2 11,0
Årets resultat 12,1 8,7
Balancestatus 110,5 99,5
Egenkapital 51,2 46,6
Antal ansatte 125 104
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: underleverandører
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Maskinfabrik investerer massivt i fremtiden
Værft droppet i fjerde udbudsrunde - direktør kalder processen en skandale
Tibnors danske country manager bliver chef for det hele
- Kigger jeg på vores kunder, så er der ikke nogen krise
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Metal Bornholm maner til ro i Jensen-konflikt: Vi skal ned fra træet
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313