23948sdkhjf

Medie: Stor interesse for ammunitionsproduktion hos danske virksomheder

Både internationale producenter og amatører er interesseret i muligheden for at genstarte ammunitionsproduktionen i Danmark, skriver Berlingske

Både den internationale våbengigant Thales og et konsortium bestående af en gårdejer, en fyrværker, en skibsreder og en ansat i medicinalindustrien er blandt de mange, der er interesserede i at genstarte ammunitionsproduktionen i Danmark. Det skriver Berlingske.

Avisen har fået indsigt i et dokument, der viser, at konsortiet, F-gruppen, i sidste uge havde foretræde for Forsvarsudvalget på Christiansborg for at fortælle om deres planer.

Også hos Dansk Industri har man mærket stor interesse, da man sammen med Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse i slutningen af marts afholdt en temadag om netop forsyningssikkerked af ammunition. 

Mere end 100 personer dukkede op på dagen, skriver Berlingske.

- Nogle af deltagerne laver noget i forvejen, og andre er nystartede virksomheder. Og så er der nogle, som vil nystarte, hvis de får muligheden, siger Joachim Finkielman, direktør for DI Forsvar og Sikkerhed, til Berlingske.

Og der er mange penge at tjene for danske virksomheder, hvis man kan få de rette aftaler i stand med Forsvaret. Tyskland alene er ved at genopbygge sine ammunitionslagre for 150 milliarder kroner, mens EU har afsat 15 milliarder kroner til en øget ammunitionsproduktion.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Hydra-Comp i kraftig udvidelse af medarbejderstaben
Automationshus går nye veje for at skabe mere nærhed for medarbejderne
Vestas og Ørsted vil sætte turbo på brugen af bæredygtige vindmøller
Tre ud af 27 åben dør-projekter fortsætter - resten lukkes
Fra global automation til lokal maskinbetjening
Virksomheders konkurstal stabiliserer sig efter coronapukkel
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078