23948sdkhjf

Se billederne: Hannover Messe åbnet med pomp og pragt

Mandag blev de første gæster lukket ind i messehallerne i Hannover til dette års Hannover Messe.

Men allerede søndag blev messen officielt åbnet med et show, der traditionelt har besøg af en række prominente gæster.

Tysklands bundeskanzler Olaf Scholz, forskningsminister Bettina Stark-Watzinger og Niedersachsens ministerpræsident Stephan Weil var blandt de pinger, der var til stede.

De havde selskab af Indonesiens præsident Joko Widodo. Indonesien er officielt partnerland på dette års messe. Det er det første land fra Asean-samarbejdet, der får den ære.

Åbningen blev derfor, udover en del taler, præget af en række kulturelle indslag fra partnerlandet.

Traditionen tro var der også prisuddelinger ved åbningen. Årets Hermes Award skulle nemlig uddeles.

Hovedprisen gik til Bosch Rexroth, der blev belønnet for sit Smart Flex Effector-projekt. Det består af et sensor-baseret kompensations-modul til robotter. Det understøtter præcis kinematik i seks frihedsgrader. Det kan bruges til at varetage eller forbinde processer med små tolerancer i automationsteknologi eller robotter med en last op til 6 kg. Emnernes position kan fornemmes af robotter udstyret med Smart Flex Effector.

Lillebror-prisen, Hermes Startup Award, blev tildelt hollandske MantiSpectra for dets produkt ChipSense. Det er en nær-infrarød sensor, der gør hurtige og præcise analyser mulige på produktionslinjen, hvorfra den leverer realtidsdata. Dermed kan man opdage defekter, lige så hurtigt som de opstår.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062