23948sdkhjf

Har exit-planen klar: Linak-boss er ikke tryg ved situationen i Kina

Selv om aktuator-producenten Linak har egen fabrik med 217 ansatte i Kina og også bruger flere kinesiske underleverandører, er ejer Bent Jensen alligevel særdeles skeptisk overfor situationen i landet. Det skriver Børsen.

- Vi er ikke trygge ved situationen i landet på sigt, og jeg synes, at det er svært at gennemskue, hvor det ender henne. For i det øjeblik at Kina går ind i Taiwan, kan vi stå med en kæmpe afhængighed af Kina, og det dur jo ikke, siger han til Børsen.

Han vil derfor gerne være mindre afhængig af Kina og kinesiske leverandører, og derfor søger Linak mod andre lande. Fabrikken i Kina skal kun levere til kinesiske kunder. Til gengæld åbnede Linak i 2021 en ny fabrik i Thailand, og Bent Jensen nævner også Malaysia, som et land Linak søger mod.

Det er blandt andet krigen i Ukraine, der skræmmer, og derfor har Linak også en plan liggende klar, hvis Kina finder på at angribe Taiwan, så forsyningssikkerheden kan opretholdes.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/danske-virksomheder-i-kina-har-beredskab-klar-sporene-fra-rusland-skraemmer?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_32

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sterke er klar til at høste synergier efter fusion
Klimakrav udløste store suk: - Den bakke bliver bare stejlere og stejlere
Damstahl-direktør: Havde vi afsluttet regnskabsåret den 30. juni, havde det set lidt sjovere ud
Musikglad maskinsælger har været til utallige koncerter
Lemvigh-Müller udnævner CEO
Sydjysk specialist i stålbroer lander rekordoverskud
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125