23948sdkhjf

Fest, farver og nørdet robotsnak

Årets "Robotbrag" ved Teknologisk Institut i Odense er i fuld gang. Det er sket med mere end 70 stande fra en række robot- og automationsfirmaer.

Der er både udstillinger i Teknologisk Instituts bygninger og ude i det traditionelle røde cirkustelt.

Der er fest og farver og slik i skålene på standene, og der bliver også tid til mange mere grundige snakke om robotteknologi og automation. Teknologisk Instituts egne roboteksperter viser en lang række teknologier.

Flere virksomheder viser også deres produkter frem ude i det fri.

 Det gælder blandt andet det vestjyske firma Seasight Solutions, som demonstrerer sin automatiske løsning til vindmølleindustrien. 

Det er et system, som sørger for at holde eksempelvis møllevinger stabile, når de skal monteres på vindmøller. Seasight Solutions er en af de tre nominerede til robotorgaisationen DIRA's teknologipris.

De to andre er OnRobot med automationssoftwaren D:Ploy og Ropca med sin ultralydsrobot, som kan scanne patienter for leddegigt.

Vinderen af teknologiprisen bliver kåret i aften (onsdag).

Robotbraget åbnede blandt andet med en paneldiskussion mellem tre teknologichefer fra industrivirksomhederne Kamstrup, Vola og Linak. Diskussionen tog udgangpunkt i, at Danmark er faldet ud af Top10-listen over lande med flest robotter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08