23948sdkhjf

Plastkoncern købte stort ind og sikrede millionfremgang

Plastvirksomheden i Kolding fortsatte den positive udvikling i 2022. Ledelsen erklærer sig tilfreds med årets resultat, som bærer præg af høj kundeaktivitet og en effektiv produktionsstrategi

For Rolf Schmidt Industri Plast ender regnskabsåret 2022 med et overskud på 14,4 mio. kr. før skat. Det er en fremgang på 1,6 mio. kr. i forhold til 2021.

Stort set alle virksomhedens kernesegmenter har haft travlt i det forgangne år, hvilket smitter af på den sydjyske plastvirksomhed. Et højt aktivitetsniveau i levnedsmiddel- og medicinalindustrien – og mange ordrer fra maskinbyggersegmentet, bidrager positivt til fremgangen i Kolding.

Direktør Flemming Andreassen erklærer sig til tilfreds med resultatet.

- Vi nyder godt af et fleksibelt setup i produktionen. Der er industriteknikere på dag- og aftenhold, og robotcellerne kan køre både om natten og i weekenderne. Det betyder, at vi kan håndtere et meget stort antal ordrer og holde en attraktiv leveringstid. I det seneste år har vi installeret flere robotter til de store serier, så vores industriteknikere kan fokusere endnu mere på de komplekse specialemner, siger Flemming Andreasen og uddyber, at man har tiltrukket en del nye kunder ved at have en konstant stor lagerbeholdning af termoplast. Det har gjort virksomheden leveringsdygtig året igennem på trods af store udfordringer i forsyningskæderne.

- Vi købte stort ind, og lagerbeholdningen blev øget med næsten 70 procent. Det viste sig at være en fornuftig indkøbsstrategi, som vi i øvrigt har holdt fast i. Vi kan levere hurtigt til både nye og gamle kunder. Og de nye vender tilbage for mere, kan vi konstatere, siger Flemming Andreassen.

Pæn eksportfremgang

Størstedelen af årets omsætning er hentet inden for Danmarks grænser, men direktøren kan også notere sig fremgang på eksportmarkedet, hvor især offshoreindustrien i Norge har sendt arbejde til Kolding. Det har ført til samarbejdet med to norske salgsagenter – det første af sin slags i virksomhedens historie.

Udenfor Skandinavien har man serviceret den europæiske fylde- og pakkeindustri med twistere og vendesnegle i plast – løsninger, der også er yderst efterspurgte i Danmark. Flemming Andreassen har i år lukket flere store ordrer, og han forventer et resultat på niveau med 2022.

- Vi har fået en god start. De første fem måneder har været ganske tilfredsstillende, og vi holder os til samme strategi. Der er foreløbig indkøbt to nye bearbejdningscentre og installeret flere robotceller i produktionen. Vi bestræber os på at holde kadencen, slutter Flemming Andreassen.

Rolf Schmidt Industriplast A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 45,5 41,4
Resultat af primær drift 15,0 13,4
Resultat før skat 14,4 12,8
Årets resultat 11,2 10,0
Balancestatus 77,5 71,9
Egenkapital 40,9 33,1
Antal ansatte 48 45
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078