23948sdkhjf

Maskinfabrik har vendt flere års underskud: - En svær turn around

Næsby Maskinfabrik har langt om længe overskud igen. Virksomheden har fokus på, at der skal tjenes penge på hver ordre

Efter flere år med store underskud - samlet 37,4 mio. kr over de fire foregående år -  kan NMF Industries, Næsby Maskinfabrik, i Odense nu fremvise et lille overskud på 2,3 mio. kr. Det er lykkedes at gennemføre en turn around for underleverandøren.

- Vi er tilfredse med resultatet. Vi har været inde i en svær turn around. Det er ikke en let proces, men vi har været både dygtige og heldige med at få vendt forretningen, siger adm. direktør David Ellekær. Han blev ny direktør for virksomheden i marts 2020.

David Ellekær tror på, at NMF Industries og NMF Group, som også omfatter et kinesisk datterselskab, nu er på rette vej.

Det er blandt andet et fokus på, at hver ordre skal give et overskud, som har givet NMF positive resultater.

- Vi har arbejdet benhårdt på at genetablere et godt samarbejde med vores kunder, herunder sørget for at have fokus på den positive del af forretningen. Det er vigtigt at vi både leverer et godt produkt, som vores kunder efterspørger, og at vi sikrer, at både vores kunder og vi som virksomhed tjener på det vi producerer, siger David Ellekær.

Færre ansatte i Danmark

Processen har ført med sig, at NMF Industries nu har færre medarbejdere i Odense. David Ellekær forklarer, at der har været fokus på positiv drift, og derfor er noget af den danske produktion indstillet.

NMF Industries har tidligere haft omkring 80 medarbejdere i Odense, og antallet er nu nede omkring 50.

Grupperegnskab

Mens den danske del af virksomheden er kommet i overskud i år, så var det tilfældet for hele NMF Group, der også omfatter det kinesiske selskab, allerede i 2021.

Det overordnede selskab i gruppen, Majbritt Skovsager Holding ApS, havde i 2021 et overskud på 3,9 mio. kr. og nåede i 2022 et overskud på 7,4 mio. kr.

Også her var der i de foregående år store underskud.

Optimistisk

David Ellekær ser en virksomhed, som nu er i sund drift.

- Den turn around, vi har været igennem, vil også slå igennem i indeværende år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11