23948sdkhjf

Salget af robotter går tilbage hos UR og MIR

Der ventes et samlet underskud hos de to store danske robotvirksoheder i år

Trods optimistiske prognoser så er salget af robotter fra de to danske robotproducenter Universal Robots og MIR styrtdykket i 2. kvartal af 2023. Det fremgår af regnskabet for kvartalet fra den amerikanske ejer Teradyne.

Universal Robots' salg er faldet 30 procent, mens MIR's salg er faldet med 26 procent. De to virksomheder udgør robotdivisionen i Teradyne, som har hovedkvarter i Boston.

For hele året regner Teradyne nu med i heldigste fald at lande på en uændret omsætning, og i værste fald en nedgang på 10 procent.

Forventer underskud

Det betyder, at Teradyne regner med, at robotdivisionen får et samlet underskud i 2023.

- Mens vi forventer, at Universal Robots vil præstere et overskud, så regner vi med, at hele robotdivisionen vil komme ud med et tab, sagde Sanjay Mehta, CFO hos Teradyne forleden på et såkaldt "Earnings Call" for investorer.

Det er uvant for Teradyne, at robotdivisionen giver underskud. Sidste år fik Universal Robots et overskud på 312 mio. kr, mens MIR udviste et underskud på 65 mio. kr. før skat.

- Jeg tror det er første år, at vi regner med at tabe penge i robotdivisionen. Vi leverer ikke den vækst, som vi har forventet, sagde Greg Smith, CEO, Teradyne.

- Vi har nok misforstået, hvor stort potentialet for den her forretning er. I de første år var markedet meget drevet af sofisterede entusiaster i større virksomheder, som har evnerne til at anvende robotterne. Men når vi bevæger os ud i det bredere marked, er det en anden historie.

- Vi har vist, at vores produkter giver værdi for kunderne. Men vi skal have fundet den bedste måde at komme ud til kunderne, så de lettere bliver i stand til at bruge dem.

Tilbageholdenhed

- Vi har set en svækkelse af markedet. Der er ikke mangel på interesse for robotter, men der er en tilbageholdenhed med at placere ordrer, sagde Greg Smith.

Alligevel tror han, at robotdivisionen i Teradyne vil stå stærkere ved udgangen af 2023.

Han fortalte blandt andet, at Universal Robots har en betydelig ordrebeholdning på den nye UR20, som blandt andet bliver brugt til svejse- og palleteringsopgaver.

Han sætter også sin lid til, at Universal Robots nu ændrer sin kundestrategi.

- Vi transformerer vores distribution. UR arbejder nu direkte med de store kunder. Vi er overbeviste om, at det vil give resultater på langt sigt. Alene i år har vi fået 28 nye store OEM-kunder, sagde han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094