23948sdkhjf

Storbritannien forlænger accepten af CE-mærkning

Storbritannien forlænger accepten af CE-mærkning ”på ubestemt tid” for en del produkter, herunder produkter under følgende EU-regler: Maskindirektivet 2006/42, LVD 2014/35, ATEX-indretning 2014/34, PED 2014/68 og EMC 2104/30:

Den britiske regering skriver som følger på deres hjemmeside:

”Regeringen har til hensigt at forlænge anerkendelsen af CE-mærkningen for at bringe de fleste varer på markedet i Storbritannien på ubestemt tid efter december 2024. Disse opdateringer gælder for de 18 regler, der falder ind under Department for Business and Trade (DBT).”

Hans Morten Henriksen, direktør hos Maskinsikkerhed ApS, udtaler:

- Jeg tillader mig af formode, at den britiske regering har indset at det indre marked i EU faktisk er godt for både business og for samfundet. En af mine kontakter i USA har fortalt, at det amerikanske handelsministerium vurderer, at det indre marked giver EU en vækstfordel på 1-1½ procent BNP.

- Vi havde en sag, hvor en af vores kunder bød på en licitation på fællesindkøb til fem amerikanske starter, med tre regelsæt. Med vores hjælp kunne han byde, mens der ikke var en eneste amerikansk leverandør der turde. I Maskinsikkerhed har vi lært os at håndtere de forskellige amerikanske delstaters krav i USA, det er dyrt, men vores metode fungerer faktisk. Så vi sender både maskiner og energianlæg til USA for tiden, fortsætter han.

- Det bøvl og den meromkostning er vi jo sluppet for med det indre marked i EU. Og med den britiske regerings ”kravlen ned fra træet” slipper de jo også for at skulle kopiere Maskinforordningen, for det ville have gjort det meget synligt at Brexit ikke var helt så fornuftigt, slutter Hans Morten Henriksen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109