23948sdkhjf

Myndigheder blokerede milliardsalg: Nu gør japanere nyt forsøg på at købe NKT-selskab

I sommeren 2022 indgik NKT en aftale med et datterselskab i den japanske Hamamatsu Photonics-koncern om et salg af NKT Photonics – en handel der ville indbringe NKT 205 mio. euro (1,5 mia. kr.).

I foråret 2023 slog Erhvervsstyrelsen imidlertid bremserne i og stoppede salget med henvisning til investeringsscreeningsloven, der giver mulighed for at forbyde salg af teknologi, hvis det er i strid med Danmarks sikkerhedsinteresser.

Nu gør parterne et nyt forsøg på at få gennemført salget. Det skriver Børsen.

- Vi har brugt mange ressourcer på at identificere potentielle årsager til afvisningen. I den nye ansøgning har vi adresseret alle de bekymringer eller manglende information, som vi antager kan være årsagen til afvisningen i første omgang, skriver Max Skoglund, managing director i Hamamatsu Photonics Europe, i en skriftlig kommentar til Børsen.

Hverken NKT eller Hamamatsu Photonics ved dog præcis, hvor salget er blevet afvist. Sager under investeringsscreeningsloven er nemlig undtaget fra offentlighedsloven, da der er tale om sager, som omhandler Danmarks sikkerhed. De antager dog, at det er fordi NKT Photonics udvikler laserteknologi, som blandt andet kan bruges i kvantecomputere og i forsvarsindustrien.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094