23948sdkhjf

Skrotgigant udvider massivt på stor, jysk havn

HJHansen Recycling Group har siden 1996 haft havneplads på Aalborg havn, hvorfra virksomheden hidtil har kunnet afskibe coasters og søcontainere med jern- og metalskrot til både ind- og udland.

I samarbejde med Port of Aalborg, der står bag driften af Aalborg Havn, etablerer virksomheden sin kommende havneplads på 15.600 kvadratmeter på havnens nye kajområde. Udvidelsen betyder, at HJHansen fremover også kan afskibe store Deep Sea-laster på op til 30.000 tons.

Det er virksomhedens tredje Deep Sea-terminal i Danmark, som supplerer de to eksisterende terminaler i Fredericia og på Lindø i Odense, hvorfra der flere gange om måneden bliver sendt op til 50.000 tons jern til genanvendelse.

- Aalborg er en strategisk vigtig position, ikke blot for os og vores leverandører, men også for miljøet, da vi fra den nye terminal kan samle og afskibe mere, og dermed minimere skrottets miljøbelastning, fordi vejen til genanvendelse bliver kortere, fortæller Mogens Bach Christensen, administrerende direktør for HJHansen Recycling Group, i en pressemeddelelse.

Med den nye Deep Sea-terminal understreger HJHansen Recycling Group, at de satser på søvejen, når materialer skal sendes til genanvendelse.

- Vi får med denne plads større kapacitet og flere transportmuligheder. Denne fleksibilitet bliver en stor styrke for os, forklarer Mogens Bach Christensen.

Også hos Port of Aalborg er der begejstring over virksomhedens ekspansion.

- Vi har igennem en årrække haft et tæt samarbejde med HJHansen Recycling Group, og det er derfor en stor glæde at se dem udvide markant her på havnen. De er en betydningsfuld del af en rigtig stærk genanvendelsesindustri på vores arealer, og deres vækst styrker hele området og dermed også de andre genanvendelsesvirksomheder her på havnen, siger Michael Rosenkilde Lind, chief commercial officer hos Port of Aalborg.

Indtil havnepladsen kan tages i brug, fortsætter HJHansen Recycling Group med at drive sin nuværende kajplads på Aalborg havn. Åbningen af den nye Deep Sea-terminal forventes at ske i 2024.

Se nøgletal for:
Læs mere om: skrot
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266