23948sdkhjf

Dansk Metal: Mere praktisk folkeskole er vejen frem

Det er godt for folkeskolen og for vores børn, at regeringen vil gøre folkeskolen mere praktisk, lyder det fra brancheorganisation

Folkeskolen er gennem mange år blevet mere og mere boglig og har især forberedt eleverne på gymnasiet. Det er sket på bekostning af den mere praktiske og alsidige undervisning - og de positive læringsgevinster, som eleverne kan få, hvis den praktiske virkelighed i højere grad bliver inddraget.

Sådan udlægges Dansk Metals holdning i en pressemeddelelse.

- Det er virkelig godt for folkeskolen og for vores børn, at regeringen lægger op til at gøre folkeskolen mere praksisrettet. Det har vi kæmpet for i mange år, fordi det vil komme alle elever til gode at se, at teori og virkelighed hænger sammen, udtaler forbundssekretær Kasper Palm, der er ansvarlig for uddannelsesområdet i Dansk Metal.

Udspillet indeholder flere positive elementer ifølge Dansk Metal. Kasper Palm fremhæver særligt ét forslag.

- Regeringen lægger op til at gøre erhvervspraktik obligatorisk, og det er et stort fremskridt. Det er en central del af den dannelse af de unge mennesker, som folkeskolen skal stå for, at eleverne får en reel oplevelse af, hvordan det er at gå på arbejde. Det giver dem langt bedre muligheder for senere at vælge uddannelse på et oplyst grundlag. Det er vigtigt, at der kommer så meget kvalitet ind i tilbuddet som muligt. Det kan f.eks. være ved at tænke det tæt sammen med det nye fag Uddannelse og Job, siger Kasper Palm.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063