23948sdkhjf

Dansk vandkoncern køber stort op i Sydeuropa

Den danske AVK-koncern har købt to store spillere inden for den europæiske vandindustri, nemlig den franske Bayard-koncern og den spanske Belgicast-koncern. Det fortæller AVK i en pressemeddelelse.

De to virksomheder er har tilsammen en 380 medarbejdere og en omsætning omkring 1 milliard kr. De har aktiviteter i Spanien, Frankrig, Italien, Portugal og Kina.

AVK er global markedsleder inden for en række forskellige ventiler og brandhaner. Virksomheden har i forvejen 4.800 medarbejdere i 100 produktions- og salgsselskaber i hele verden, heraf 800 medarbejdere i Danmark.

Finansdirektør Lars Kudsk, AVK Holding, er godt tilfreds med købet:

- De to koncerner er et godt match for AVK. Både Bayard og Belgicast er veletablerede brands, og derfor videreføres de under ledelse af de nuværende lederteams som selvstændige selskaber, der fortsat sælger egne brands. Begge koncerner er kendte i markederne for deres høje kvalitet, og da netop kvalitet altid har været et strategisk og uomgængeligt omdrejningspunkt for AVK, indebærer opkøbet en markant styrkelse af hele AVK-koncernen, siger han.

Et kæmpe potentiale

- Vi ser et kæmpe potentiale i opkøbet, fordi de nye selskaber kommer til at styrke vores position betydeligt på en række markeder og overfor flere forretningssegmenter. Derudover får vi et meget bredere produktudvalg, som kan sættes i spil på tværs af forretningsområdet, siger Morten Sæderup Nielsen, Group Director AVK Water.

- Samtidig vil AVK Water blive tilført omfattende og værdifuld teknisk og faglig viden fra de opkøbte selskaber, som har været betydende aktører på deres respektive markeder gennem mange år. 

Afsaltning

- For eksempel har Belgicast en dominerende position inden for afsaltning af havvand, som er en væsentlig kilde til at sikre drikkevand i en række lande blandt andet i Sydeuropa og Mellemøsten. Afsaltning får stigende betydning i forhold til at imødekomme verdens behov for drikkevand. I kraft af de globale udfordringer med tørke, vandspild og spildevandshåndtering forventer vi stigende efterspørgsel efter produkter og løsninger til forbedring af vandforsyning og spildevandshåndtering, og med opkøbet står vi betydeligt stærkere end hidtil, siger Morten Sæderup Nielsen.

Bayard, der blev grundlagt helt tilbage i 1881 og har i dag produktionsanlæg og hovedkvarter i Meyzieu nær Lyon i Frankrig. Virksomheden har 220 medarbejdere.

Belgicast har siden etableringen i 1957 været en af Spaniens førende producenter af ventiler. Det er sket med fokus på vandets cyklus fra drikkevand til spildevand, herunder også distribution af vand og afsaltning af havvand. Belgicast beskæftiger 160 medarbejdere. Koncernen har hovedkvarter og produktionsanlæg i Bilbao i Spanien.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095