23948sdkhjf

Værktøjsgrossist bygger nyt højlager og administration

Vækstrejsen fortsætter ufortrødent for Kolding-virksomheden Diesella, som nu fordobler kvadratmeterne på både lager og administration

Primo 2023 kunne Diesella melde om endnu et rekordresultat, og med en omsætningsvækst i 2022 på 30 procent går det ikke kun stærkt med at få varerne ud over hylderne – den stigende efterspørgsel har i den grad sat de eksisterende 1.000 kvadratmeter lager og 300 kvadratmeter administration under stort pres.

- En udvidelse af både lagerfaciliteter og administration har siden 2019 været en del af vores strategiske overvejelser i forbindelse med den ambitiøse vækstrejse. De seneste to års flotte væksttal har dog i den grad gjort, at vi måtte fremskynde processen for at sikre, at manglende lagerplads ikke skulle blive en stopklods for den videre rejse. Det har ganske enkelt været en nødvendighed at agere hurtigt på denne del fortæller administrerende direktør Søren Andersen i en pressemeddelelse.

Diesella fremlagde i efteråret 2023 en ”2030 strategi”, som sætter retningen og ambitionerne om stigende vækst frem mod 2030, og hvis de mål skal indfries, er det naturligvis altafgørende, at faciliteterne følger med.

- Vores koncept har i en lang årrække bygget på, at vi kan levere op til 95 procent af vores samlede sortiment fra dag til dag i hele Norden – og den forpligtigelse ønsker vi fortsat at leve op til fremadrettet, fortæller Søren Andersen.

Større lager med fokus på bedre arbejdsgange

Den nye lagerbygning er allerede begyndt at tage form på Marsvej i Kolding, og den forventes at stå klar til brug primo februar 2024.

Herefter påbegyndes konstruktionsarbejdet på administrationstilbygningen, som forventes klar til indflytning primo juni 2024. Sammenlagt udvides domicilet med yderligere 1.740 kvadratmeter højlager samt 276 kvadratmeter administration.

- Det har været nødvendigt for os at dele byggeriet op i to etaper, hvor lageret har absolut førsteprioritet. Vi har meget travlt – og lige nu på meget lidt plads - så udvidelsen er meget presserende for os, siger Søren Andersen.

Det er især lageret, som kommer til at opleve den helt store ændring. De mange nye kvadratmeter skaber nemlig en oplagt mulighed for at skabe nogle nye og mere moderne arbejdsrammer samt optimere arbejdsgangene på gulvet.

- Medarbejderne har selvfølgelig en afgørende stemme i indretning af det nye lager. Det handler om at lette deres hverdag og skabe så gode betingelser for dem som overhovedet muligt, lyder det fra Søren Andersen.

Det er derfor også i et tæt samarbejde med lagerpersonalet, at det nye lager bliver indrettet.

- Vores lagerpersonale har allerede været med på flere inspirationsture hos andre industrivirksomheder som en del af den sparring og rådgivning, vi har udvalgt os, inden de endelige beslutninger skal tages. Vi kigger blandt andet på lagerautomater og andre automatiseringsprocesser, som i sidste ende skal lette den daglige arbejdsgang betragteligt for vores ansatte, fortæller Søren Andersen

En virksomhed i generationer

Det var administrerende direktør Søren Andersen, direktør Morten Petersen og den tidligere ejer og fabrikant Bent Andersen, som tog det første spadestik til det nye byggeri.

- Det var naturligvis en stor dag for os alle – udover at markere startskuddet på et nyt kapitel i vores vækstrejse, så er der bare noget ganske særligt ved fysisk at kunne se, at rammerne vokser sig større, fortæller en stolt Søren Andersen.

For den tidligere ejer og fabrikant, Bent Andersen, var det også en speciel dag at få stukket guldskovlen i hånden.

- Jeg plejer ikke at være så vild med at få jord under neglene, men denne gang må jeg indrømme, at det faktisk var en anderledes god oplevelse,indrømmer Bent Andersen med et tilfreds smil.

- Det er cirka 12 år siden, jeg købte dette jordlod i tillæg til den nuværende bygning – jeg var så småt begyndt at overveje, om jorden bare skulle omlægges til en naturgrund for at komme biodiversiteten i møde, siger Bent Andersen med et højlydt grin.

Diesella blev grundlagt af Eli Andersen tilbage i 1943, og i slutningen af 1949 lancerede man den første motoriserede ”Auto-Cykel” (knallert), som hurtigt blev kendt som ”Røvskubberen”. Diesella fortsatte med udviklingen af knallerter i et heftigt tempo op igennem 1950’erne frem mod midten af 1960’erne, hvor virksomheden kunne bryste sig af at være Danmarks største knallertproducent. I slutningen af 1969 rullede den sidste knallert dog over produktionsbåndet. I dag er Diesella værktøjsgrossist i hele Norden med speciale i måleværktøj.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11