23948sdkhjf

Metaluddannelserne ændres: Grundfag bliver taget ud

Fra august næste år skal eleverne på metaluddannelserne ikke længere bestå dansk og engelsk som selvstændige grundfag på grundforløb 2. En styrkelse af uddannelserne, siger Industriens Uddannelser

Metaluddannelserne skal have større fokus på det "fag-faglige", og derfor ændres uddannelsesopbygningen for fag som smed og industriteniker. Det skriver Industriens Uddannelser i en pressemeddelelse.

Fagene dansk og engelsk forsvinder som selvstændige grundfag på grundforløb 2 på de fleste uddannelser. I dag skal eleverne bestå grundfagene dansk, engelsk, matematik og fysik for at komme videre til hovedforløbet. I stedet bliver dansk og engelsk inkorporeret i den øvrige, praktiske undervisning.

- Vi har i forvejen gode erfaringer med at indarbejde de grundfaglige kompetencer i den fag-faglige undervisning. Derfor går vi nu skridtet videre og fjerner dansk og engelsk helt som grundfag på de fleste af vores uddannelser. I stedet integrerer vi den relevante teori fra fagene i den praktiske undervisning. Det styrker relevansen af indholdet på grundforløbet til glæde for både virksomheder og lærlinge, lyder det fra Signe Tychsen Philip, formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og underdirektør i DI. Hun tilføjer:

- På mange af metalindustriens erhvervsuddannelser er der brug for mange flere lærlinge, så det er vigtigt, at uddannelsernes sammensætning er attraktiv og understøtter lærlingenes trivsel undervejs.

Ændringen af kravene er besluttet af et enigt fagligt udvalg, Metalindustriens Uddannelsesudvalg, skriver Industriens Uddannelser. Matematik og fysisk består som grundfag, der skal bestås for at komme videre fra til hovedforløbet fra grundforløb 2.

Udvalget har lagt vægt på, at ændringerne vil betyde, at eleverne på metalindustriens erhvervsuddannelser vil opleve et mindre presset grundforløb, hvor der bliver større fokus på fordybelse i praktiske fag, skriver Industriens Uddannelser.

Ændringerne er sendt til godkendelse i Børne- og Undervisningsministeriet og er planlagt til at træde i kraft den 1. august 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079