23948sdkhjf

Vestas vil bygge stor vindmøllepark i krigshærget land

Vestas har underskrevet et memorandum og understanding med det ukrainske energiselskab DTEK om at bygge anden etape af Tyligulska-vindmølleparken i den sydlige del af Ukraine. Aftalen blev underskrevet i forbindelse med COP28-mødet, der bliver afholdt i De Forenede Arabiske Emirater i disse dage.

Første etape af vindmølleparken er på 114 MW, og den blev taget i brug i foråret 2023. Anden etape bliver på 384 MW.

- Vi er meget glade for igen at udvide vores partnerskab med DTEK og bygge Tyligulska-projektet for at støtte genopbygningen af ​​Ukraines energisektor og vise, at Ukraine er åbent for forretninger. Projektet bliver en realitet under ekstraordinære omstændigheder, og vi ser frem til at samarbejde med DTEK om de sidste skridt mod økonomisk lukning. Infrastrukturprojekter af denne størrelse i Ukraine kræver i øjeblikket yderligere risikogarantier, og vi mener, at støtte til et så ambitiøst projekt som dette kan understrege EU's støtte til Ukraine, siger Henrik Andersen, administrerende direktør i Vestas.

Når Tyligulska-vindmølleparken er fuldt udbygget, vil den være på i alt 498 MW bestående af 83 V162-6.2 MW-vindmøller, som er leveret i en 6,0 MW-udgave.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.75