23948sdkhjf

Byggegiganter samarbejder om stor udvidelse hos Bladt Industries

Anlægsarbejdet er delt op i tre større entrepriser for at få det klar hurtigst muligt

På Østhavnen i Aalborg har MT Højgaard, Aarsleff, Arkil, Cowi, Niras og Bravida samt Port of Aalborg gang i et særligt samarbejde. 

Sammen etablerer de et 110.000 kvadratmeter stort areal til virksomheden Bladt Industries, for der bliver der stillet nye krav til leverandører og underleverandører i vindbranchen, i takt med at komponenter til vindenergisektoren vokser i størrelse.

Tid har været en kritisk faktor her. Parterne har sat en ære i at koordinere på tværs af entrepriserne, siden vi gik i jorden i juni Mikkel Kalmo Guldhammer, Senior Technology Consultant hos Port of Aalborg

Dele af det store område er nu udlagt til et nyt kæmpeprojekt for producenten af stålkonstruktioner til vind- og offshore-industrien.

De i alt 110.00 kvadratmeter omfatter 60.000 kvadratmeter produktionssite og 50.000 kvadratmeter opbevaringsareal, samt etablering af 30 bred vej mellem arealet og kajen

Tid som succeskriterium

For Bladt Industries har det været afgørende at kunne tage området i brug så hurtigt som muligt. Derfor er anlægsarbejdet delt op i tre større entrepriser.

Port of Aalborg er bygherre, mens MT Højgaard, Aarsleff, Arkil, Cowi, Niras og Bravida alle er en del af projektet.

- Tid har været en kritisk faktor her. Parterne har sat en ære i at koordinere på tværs af entrepriserne, siden vi gik i jorden i juni, siger Mikkel Kalmo Guldhammer, senior technology consultant hos Port of Aalborg, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at det har resulteret i, at arealet løbende er blevet taget i brug og står fuldtudviklet allerede i begyndelse af det nye år.

Værdifuld sparring

MT Højgaard står i spidsen for anlæggelsen af et 60.000 kvadratmeter stort produktionssite og et loadout-areal nær kajen.

- Vores arbejde kræver meget koordinering og involverer alt fra etablering af fundamenter, trækrør, trykluft og elinstallationer til afvanding og forstærkelse af kajarealet. Derfor er det værdifuldt at kunne sparre med projektets parter, så vi i fællesskab kan løse udfordringer og spare en masse tid sammenlignet med almindelige entrepriser, forklarer projektchef hos MT Højgaard, Dan Harborg Loch.

Anlægsprojektet på Østhavnen i Aalborg

  • Omfang: 110.00 kvadratmeter, herunder 60.000 kvadratmeter produktionssite og 50.000 kvadratmeter opbevaringsareal, samt etablering af 30 bred vej mellem arealet og kajen
  • Timing: Fuldt etableret i 2024
  • Bygherre: Port of Aalborg
  • Hovedentreprenører: MT Højgaard, Aarsleff og Arkil
  • El/installationer: Bravida
  • Rådgivere: Cowi og Niras
  • Kunde: Bladt Industries

Fra kunden, Bladt Industries, åbner udvidelsen muligheder nu og i fremtiden:

- Den markante udvidelse betyder, at vi kan samle alle vores aktiviteter til vores fremtidige transformerstationsprojekter på én lokation, mens vi samtidig garderer os til at kunne akkommodere lignende opgaver i fremtiden, fortæller vice president operations management office hos Bladt Industries, Søren Schlott Mikkelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113