23948sdkhjf

Aktivister blokerer indgangen til Terma - to anholdte

Aktivisterne vil forhindre de ansatte i at møde ind på arbejdpladsen, hvor de producerer komponenter til brug i kampfly

En gruppe aktivister har onsdag morgen klokken seks trodset snevejret og med bannere taget opstilling foran virksomheden Terma i Lystrup - og desuden også foran virksomhedens afdeling i Søborg nord for København.

Det fortæller én af aktivisterne, Ninna Pedersen, til TV2 Østjylland.

Aktivisterne blokerer indgangen for at forhindre ansatte i at møde ind på arbejdspladsen.

Blokaden skyldes ifølge en pressemeddelelse fra gruppen, der demonstrerer, at Terma producerer centrale komponenter til produktion af kampfly, som Israel bruger i bombningen af Gaza.

"Selvom Terma Group fastholder, at deres kunder og slut-brugere bliver screenet for skadelige menneskerettighedsspørgsmål, har flere menneskerettighedsorganisationer samt FN fordømt Israels aggressioner som krigsforbrydelser og menneskerettighedsovertrædelser. Disse grusomheder muliggøres af blandt andre danske produkter og danske teknologier," skriver aktivisterne i en pressemeddelelse.

"Vi er her i dag, fordi vi ikke vil acceptere, at danske ressourcer bliver brugt til at begå forbrydelser mod menneskeheden," står der videre.

Aktivisternes formål er at få Terma til at indstille produktionenen af våbendele brugt af det israelske militær og at afbryde alle aftaler med F-35-flyproducenten Lockheed Martin.

TV2 Østjylland forsøger at få en kommentar fra Terma.

Hos Østjyllands Politi oplyser vagtchef René Ludvig klokken 07.45, at to personer er anholdt, fordi de nægtede at efterkomme politiets anvisning om at flytte sig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08