23948sdkhjf

Danfoss køber software-forretning

Danfoss har købt Enfors fjernvarme- og køleteknologi og vil markedsføre løsningerne globalt som en del af sin pakke af bæredygtige varme- og køleløsninger under navnet Danfoss Leanheat.

Danfoss Leanheat-løsningen kombinerer dataanalyse og kunstig intelligens til at optimere energiforbruget og forbedre driftseffektiviteten for fjernvarme i bygninger.

- Skalering og forbedring af vores digitale portefølje og løsninger er en nøgleprioritet for Danfoss. Ved at udnytte potentialet i kunstig intelligens, konnektivitet og optimeringsværktøjer hjælper vi forsyningsselskaber og serviceudbydere til effektivt at opfylde de voksende krav til energieffektivitet og samtidig forbedre forretningsdriften og reducere omkostningerne, udtaler Jürgen Fischer, President for Danfoss Climate Solutions, i en pressemeddelelse.

Danfoss har siden 2020 været minoritetsaktionær i Enfor.

Enfor er et innovativt spin-off fra Danmarks Tekniske Universitet og leverer løsninger til prognosticering og optimering af energiproduktion- og efterspørgsel, herunder optimering af fjernvarmesystemer.

- Vi er glade for, at vores fjernvarmetjenester har fundet et nyt hjem hos Danfoss, som vil kunne integrere tjenesterne i deres digitale platform og bringe dem på markedet gennem deres globale organisation. Det har været en spændende rejse for Enfor, hvor vi var tidlige pionerer inden for brug af data og maskinlæring til prognosticering og optimering af energisystemer. Vi ser det som en stærk validering af vores forretning og teknologi, at en virksomhed som Danfoss har opkøbt vores fjernvarme- og køleteknologi, og vi vil fortsætte vores rejse med fokus på vedvarende energi og elsektoren, udtaler Mikkel Westenholz, CEO for Enfor A/S.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11