23948sdkhjf

Industriteknisk servicevirksomhed gennemfører ”drømmekøb”

Med overtagelsen af Kemp & Lauritzens elektromekaniske aktiviteter styrker Pronor Industriteknik sin position på markedet

Pronor Industriteknik har købt alle elektromekaniske aktiviteter fra teknientreprenøren Kemp & Lauritzen. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at Pronor Industriteknik overtager Kemp & Lauritzens aktiviteter, medarbejdere og det maskinelektroniske værksted i Albertslund, der er specialiseret i vedligeholde, reparation og renovering af elmotorer, gear, pumper og kraner.

- Det er et drømmekøb for Pronor Industriteknik. Vi har i forvejen en afdeling på Sydsjælland og med en stor afdeling i det storkøbenhavnske område kan vi nu i endnu højere grad servicere vores sjællandske kunder og styrke det landsdækkende netværk, siger administrerende direktør Søren Nedergaard, der med overtagelsen udvider med virksomhedens syvende adresse i Danmark.

Pronor Industriteknik har i forvejen afdelinger i Århus, Aalborg, Herning, Middelfart, Ringe og Haslev.

Med købet sætter Søren Nedergaard og Pronor Industriteknik samtidig gang i yderligere vækst.

- Værkstedet i Albertslund er uden sammenligning det bedst udstyrede i landet og har i øjeblikket 11 medarbejdere tilknyttet. Vi kan allerede nu se, at vi får brug for yderligere medarbejdere og sætter gang i en rekrutteringsproces og vil gerne tilknytte yderligere fire-fem teknikere til afdelingen så snart som muligt, siger Søren Nedergaard.

Foruden overtagelsen af de elektromekaniske aktiviteter har Pronor Industriteknik indgået en strategisk samarbejdsaftale med Kemp & Lauritzen.

- Vi har gennem flere år haft et tæt og stærkt samarbejde om servicering af primært Kemp & Lauritzens kunder vest for Storebælt. Nu overtager vi alle deres elektromekaniske aktiviteter og glæder os til at servicere nuværende og nye kunder fremadrettet, siger Søren Nedergaard.

Salg er et aktivt valg

Kemp & Lauritzen beskæftiger knap 3.000 medarbejdere landet over med primært fokus på leverancer inden for el, VVS, køl & ventilation. Maskinelektro bor i dag i virksomhedens serviceforretning, også kaldet Teknikhuse. En forretning, som med sine cirka 1.200 ansatte har fokus på at levere landsdækkende teknisk service.

- Beslutningen om et frasalg skyldes, at vi har vurderet, atvores kollegaer og kunder i Maskinelektro, vil være bedre tjent i et setup, hvor der er fuldt fokus på de elektromekaniske ydelser. For en bred teknikleverandør som os er maskinelektro en niche, der fortjener større fokus, end det vi kan give i det daglige. Det sikrer vi nu med denne aftale og en strategisk samarbejdsaftale, som vi har indgået med Pronor Industriteknik, siger Thomas Gjørup, direktør for Teknikhuse.

- Med aftalen bliver Pronor Industriteknik en markedsleder inden for elektromekaniske yderser i Danmark. Da vi er en landsdækkende teknikleverandør, er det vigtigt for os at have et stærkt samarbejde med en landsdækkende og specialiseret partner som Pronor Industriteknik, siger Thomas Gjørup.

Stigende efterspørgsel på reparation og renovering

Både Søren Nedergaard og Thomas Gjørup forventer endnu større efterspørgsel fra industrien på reparation og renovering af elmotorer, gear og pumper fremadrettet.

- På den måde bidrager vi til den grønne omstilling. Det er som udgangspunkt mere bæredygtigt med renovering af udstyret fremfor at kassere og udskifte til nyt, siger Søren Nedergaard.

Pronor Industriteknik kan på egne værkstedsfaciliteter eksempelvis håndtere motorer på op til 2 MW, og med overtagelsen af aktiviteterne i Kemp & Lauritzen beskæftiger virksomheden alene flere end 30 udekørende teknikere på de nu syv værksteder rundt om i landet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112