23948sdkhjf

Ingeniørvirksomhed henter kendt robot-profil til nyt søsterselskab

Adding Engineering, der har specialiseret sig i el-, maskin- og procestekniske opgaver, udvider nu med søsterselskabet Adding Robotics, der skal yde landsdækkende strategisk rådgivning om robotter, automation, flowanalyser og kunstig intelligens til både private og offentlige selskaber.

Med afsæt i Adding Engineerings kontorer i Aalborg, Vejle og Ballerup vil Adding Robotics tilbyde kommuner, regioner, hospitaler, laboratorier og private virksomheder sparring, der sikrer, at faldgruber undgås, når de rette digitale og robotteknologiske valg skal træffes.

Til at stå i spidsen for det nye søsterselskab har man hentet Lasse Thomsen. Han stiftede i 2011 virksomheden LT Automation efter 11 år i ledende stillinger hos Migatronic Automation.

LT Automation var fra starten funderet på rådgivning til industrivirksomheder om automatisering af deres produktion. Siden kom også udvikling af robotløsninger til håndtering af blodprøver på sygehuse.

I april 2023 blev virksomheden dog erklæret konkurs efter nogle år med kraftig vækst. Mangel på likviditet satte en stopper for selskabet i den oprindelige form. LT Automation blev dog rekonstrueret, men kort efter stoppede Lasse Thomsen i selskabet.

Nu har han altså fundet nye udfordringer hos Adding Engineering.

- Vi tror på, at der er et stort vækstpotentiale for at få udbredt robotter til endnu flere arbejdspladser. Robotteknologi er udviklet til at løse mange af de udfordringer, som mange kæmper med: fleksibilitet, stabil kvalitet, mindre nedslidende arbejde etc. Ved at pulje viden fra mere end 60 ingeniørers erfaringer med produktivitetsfremmende tiltag stiller vi nu en enorm erfaringsbank til rådighed for både det offentlige og for større eller mindre industrivirksomheder, der ønsker forbedrede forhold, siger Lasse Thomsen, CEO i Adding Robotics, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at rådgivningen fra Adding Robotics bliver 100 procent uafhængig af forskellige robotproducenter.

- Der er mange aktører i den robotmæssige værdikæde, og mange leverandører bidrager med rådgivning, som forståeligt nok er farvet af den baggrund, de kommer med. Hos Adding Robotics er vi anderledes. Vi er 100 procent uafhængige af ethvert robotmærke og enhver leverandør, og vores kunder kan altid være sikre på, at vi kun tjener én parts interesser: kundens interesse, siger Lasse Thomsen.

Adding Robotics opererer med disse hovedydelser: strategisk automationsrådgivning, flowanlyser, samt sparring om kunstig intelligens/machine learing. Desuden stiller Adding Robotics arbejdskraft til rådighed, så offentlige og private organisationer i kortere eller længere perioder kan insource kapacitet og få opgaver bragt helt i mål.

Adding Robotics har defineret følgende brancher, som den nye strategiske rådgivningsvirksomhed tilbyder specialisterfaring til: health care, health tech, pharma, laboratories, food & beverage samt industry.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094