23948sdkhjf

Iværksættervirksomhed er blevet "landets største aftager" af 3 mm cortenstål - nu går de efter udlandet

Nordjysk firma har succes, og ejerkreds er udvidet

Det går kun én vej - og det er op...

Det var et kæmpe sats, da Niklas Gedsted Andersen under corona etablerede selvstændig virksomhed.

Men han kan nu konstatere, at satsningen viste sig at være helt rigtig.

Virksomheden, der primært laver stålbede i cortenstål, er på kort tid blevet en millionforretning.

- Lav mig et par højbede, tak

Stålhaven blev til, efter Winnie Pauline Friman under coronanedlukningen i 2020 bad sin søn om at svejse et par højbede til hende i cortenstål hjemme i garagen.

Af det stål, der blev til overs, lavede Niklas Gedsted Andersen et par ekstra højbede, som han satte til salg på Den Blå Avis.

De gik som varmt brød, og derfor tog Niklas Gedsted Andersen sit livs beslutning.

Han sagde sit gode IT-job op og etablerede Stålhaven.

- Siden starten i 2020 har vi produceret over 50.000 cortenstålbede, fortæller iværksætteren, hvis første regnskabsår - 2021 - endte med et resultat på 643.000 kr. efter skat.

I 2023 lød overskuddet efter skat på næsten 1,5 mio. kr.

Vækst via drift

Og de positive resultater er vel at mærke kommet samtidig med, at hele virksomhedens vækst er finansieret via driften.

Med andre ord: Han har ikke spurgt banken om lov til at låne penge til en eneste af de mange investeringer i blandt andet maskiner, der løbende er kommet til i de tre et halvt år.

Det har virksomheden klaret helt selv.

Det var også tilfældet, da Stålhaven for nylig var ude i sin hidtil største investering: To mio. kr. til en laserskærer, der producerer et cortenstålbed på den halve tid.

Og samtidig minimerer spild af stål.

To år

Forventningen er da også, at maskinen har tjent sig selv hjem i løbet af to år.

Indkøringen af den yderst avancerede laserskærer er lagt i hænderne på Niklas Gedsted Andersens nye kompagnon, Rasmus Sørensen.

Han blev for få måneder siden medejer - og ejer 50 procent af firmaet.

- Vi snakkede om det gennem et stykke tid, det udviklede sig - og i efteråret gik jeg så ind og blev medejer, fortæller Rasmus Sørensen.

Han er uddannet maskinmester hos Mærsk, mens Niklas Gedsted Andersen har en cand.merc. i innovation og tidligere har haft jobs hos Spar Nord og MobilePay.

De to er også ungdomskammerater.

Rasmus Sørensen blev egentlig i første omgang ansat som teknisk hjælp og produktionschef.

Men nu er han altså også kompagnon.

Flere ansatte end sidste år

Han fortæller , at virksomheden i denne vintersæson har så travlt, at der er omkring 10 ansatte, hvor der sidste vinter var fire.

De 10 mand producerer i øjeblikket til lager, men når foråret kommer, og det spirer i haverne, så forventer makkerparret at komme op på omkring 20 medarbejdere, som seks dage om ugen får travlt med at producere stålbede, der kan bestilles online på individuelle mål.

Vi har maksimalt fem dages leveringstid, og det er noget af det, vi kan se betyder rigtig meget for kunderne. Niklas Gedsted Andersen

- Vi har maksimalt fem dages leveringstid, og det er noget af det, vi kan se betyder rigtig meget for kunderne, fortæller Niklas Gedsted Andersen, som ofte kan levere endnu hurtigere.

I øjeblikket kommer der flere og flere bestillinger fra udlandet.

- Vi har solgt til Norge, men især fra Sverige får vi en del bestillinger, og det betyder, at vi lige nu arbejder på en svensk side, ligesom der også arbejdes på yderligere salg til erhverv. F.eks. anlægsgartnere og brolæggere.

- Det vil betyde, at vi ikke bliver helt så sæson-afhængige, fortæller 32-årige Niklas Gedsted Andersen, som gerne vil have produktionen delt mere ud over året.

I øjeblikket er der også forhandlinger med flere store landsdækkende kæder om at få Stålhavens produkter i kædernes sortiment.

Landets største aftager

I højsæsonen bruger Stålhaven omkring 100 tons cortenstål om måneden.

- Faktisk har vi fået at vide, at vi angiveligt nu skulle være landets største aftager af tre mm. cortenstål, fortæller 33-årige Rasmus Sørensen, som glæder sig over, at omkring 40 procent af kunderne vender tilbage med genkøb.

- Det må jo betyde, at de tre ting, vi har besluttet at virksomheden skal stå på - service, kvalitet og ordentlighed - ikke er helt tosset, konstaterer han.

Flyttede hurtigt

Niklas Gedsted Andersen etablerede i 2020 i første omgang Stålhaven i lejede 200 kvadratmeter lokaler ved Brøndum ved Løgstør.

Det blev dog hurtigt for trangt, og der skulle skaffes større lokaler til kontor, produktion og lager, så i 2022 rykkede man ind i 1400 - også lejede - kvadratmeter på Tolstrupvej ved Løgstør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.421