23948sdkhjf

Lander rekord-stor ordre på mikser-udstyr

Daniatech skal levere dele af et nyt procesanlæg til juiceproducenten Co-Ro

I januar offentliggjorde Alfa Laval, at man skal levere et komplet juiceblandingsanlæg til den danske producent af læskedrikke og frys-selv-is, Co-Ro i Frederikssund.

En af de leverandører, der nyder godt af den ordre, er Daniatech, der er specialiseret i produktion af miksere.

- Vi skal levere alt mikserudstyret, fortæller administrerende direktør og medejer af Daniatech, Jens Andersen.

- Vi har fået den her store ordre, fordi vi har været fleksible og løsningsorienterede. Vi har kunnet levere en integreret løsning, både med pulverhåndtering og miksning. Det her, det er den største mikserordre nogensinde til levering i Skandinavien. Ikke bare for os, men for alle, fortsætter han.

Tidligere har Daniatech blandt andet leveret et lignende anlæg til en stor producent af læskedrikke i Danmark.

12 miksere producerer base

Co-Ro er blandt andet kendt for at producere frugtdrikkene Sunquick og Suntop samt isen Sun Lolly. Daniatechs del af anlægget bliver groft sagt den del, der skal blande de forskellige ingredienser til drikkene.

- Der er 12 miksere i leveringen plus noget pulverhåndteringsudstyr. Stort set al den base, man laver til Sun Lolli, Sunquick og alle de andre drikke, skal mikses i starten af processen. Så der er både mikser til skummetmælk, sukker, koncentrater, citronsyre og så videre. Det er kæmpestort, og så er det forskellige størrelser miksere. Der er ikke to, der er ens, forklarer Jens Andersen.

- De er alle sammen bundet sammen med noget pulverhåndtering, hvor de automatisk skal dosere sukker, citronsyre og forskellige ingredienser, tilføjer han.

Meget af frugtjuicen produceres som koncentrat og sendes til Co-Ros fabrikker andre steder i verden, men noget af det bruges også direkte på fabrikken i Frederikssund.

Forskellige størrelser

Hele Co-Ros anlæg skal stå klar i 2025, og Daniatechs leverancer begynder omkring april og forventes færdigproduceret omkring august.

Som nævnt kommer Daniatechs del af anlægget til at bestå af 12 forskellige miksere, og dermed er der tale om en ganske kompleks ordre, hvor hver enkelt mikser skal bygges specielt til det enkelte formål.

- Den mindste er bare sådan nogle små inline-pumper. Men så går det fra 500 liter op til 6 tons i størrelse. Og så er der seks-syv pulverhåndteringsanlæg – sådan nogle big bag-løsninger, fortæller Jens Andersen.

Selve udstyret bliver produceret hos Daniatechs samarbejdspartner Ravn Industri i Bjerringbro.

Fra mayonnaise til vingummi

Ordren er den seneste i en lang række af mikser-ordrer. Daniatech har rødder tilbage til 2015 og har siden leveret miksere verden over. Siden starten har de mikset alt fra mayonnaise og kakaomælk til pesto og vingummi.

Og der er stort efterspørgsel efter de danske miksere, fortæller Jens Andersen.

- Det går godt for os. Vi har fået gazelle to år i træk. Det, der rykker for os, er meget beverage, og det er også sovs og hummus. Der er faktisk også meget på energidrik, der rykker sig. Det er der mange, der investerer i lige nu, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078