23948sdkhjf

Lyras har fundet sin nye topchef

I december meddelte stifter Rasmus Mortensen, at han ville træde et skridt tilbage hos Lyras, og overlade direktørposten til nye kræfter

Lyras udnævner derfor Mark Kalhøj Andersen som ny CEO. Han har indtil nu været CCO i virksomheden.

- Mark Kalhøj Andersen har gennemgribende indsigt i Lyras’ marked og produkt. Han kender alle tekniske detaljer indenfor raslysering. Han har tidligere været en del af en stærk virksomhed med teknologiudvikling og han har været med til at skalere en virksomhed fra få millioner til knap en milliard på fem år, siger Mads Storgaard Mehlsen, bestyrelsesformand i Lyras, i en pressemeddelelse.

- Dertil har han excelleret i sin tid som CCO, hvor han har forbedret vores salgsaktiviteter samt operationelle og administrative effektivitet. Han besidder hele værktøjskassen, lige fra udvikling over drift og salg til skalering. Hans unikke kombination af teknisk viden og forretningsindsigt positionerer ham perfekt til at guide Lyras A/S gennem vores fortsatte vækst- og udviklingsfaser, fortsætter han.

Har opbygget international salgsorganisation

I sin hidtidige stilling som CCO i Lyras har Mark Kalhøj Andersen spillet en afgørende rolle i etablering af virksomhedens globale salgs- og marketingstrategi. Hans ansvarsområder har spændt fra etablering af internationale salgskontorer i blandt andet Holland, Frankrig og Spanien til udvikling af distributørnetværk og samarbejde med ingeniør- og OEM-partnere.

- Det er en stor ære at få ansvar for at drive Lyras videre mod strategisk vækst og innovation. Jeg træder ind i rollen som CEO med stor ydmyghed og med forventning om en stejl indlæringskurve. Jeg har en stærk ejerkreds og bestyrelse samt en fantastisk organisation, som jeg er sikker på, vil støtte mig i processen. Jeg vil især prioritere organisationsudvikling ved at samle og engagere medarbejderne på tværs af organisationen. Derudover vil jeg forsat have fokus på kommerciel skalering af vores salgsplatform, siger Mark Kalhøj Andersen.

Mark Kalhøj Andersen kom til Lyras i 2022. Før det var han mere end 12 år hos Desmi Ocean Guard, hvor han senest havde tital af technical director. Han er cand.polyt. i kemi med speciale i miljøteknik fra Aalborg Universitet, suppleret med en HD-uddannelse i organisation og ledelse med speciale i marketing, også fra Aalborg Universitet.

Ro i maven

Lyras' grundlægger, Rasmus Mortensen, er begejstret for rokaden.

- Det er med ro i maven, at jeg nu giver stafetten videre til Mark. Hans loyalitet overfor Lyras’ værdier og vækststrategi er en drivkraft, som jeg vægter højt i hans professionelle håndtering af vores fælles mål om at vækste Lyras hurtigt. Udover at finde en ny CEO med de rette kompetencer har det også været vigtigt for mig at finde et menneske med de rette visioner og solid integritet. Nu glæder jeg mig til min nye rolle som chief vision officer, hvor jeg kan fortsætte med at arbejde på at opnå Lyras' vision og mål ved at identificere fremtidige muligheder og arbejde med kunder, siger han.

Lyras har udviklet teknologien raslysering, som effektivt inaktiverer mikroorganismer i drikkevarer og andre uigennemsigtige væsker ved hjælp af UV-lys. Med raslysering spares mellem 60 og 90 procent energi og 60 til 80 procent vand i forhold til traditionel pasteurisering. Teknologien er indtil videre installeret hos Arla Foods, Friesland Campina, Novonesis og på flere andre virksomheder i europæiske lande, Australien og USA.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109