23948sdkhjf

Ikonisk producent af staldinventar genopstår

I 2019 købte den nordjyske producent af staldinventar vestjyske Jyden Bur. Nordjyderne var stærke inden for løsninger til svine- og fjerkræbrancherne, mens vestjyderne havde deres styrke inden for kvægbranchen.

Sidste år valgte Skiold imidlertid at samle sin produktion til Polen. Det betyder at koncernens produktion i Sæby og i Bur skal lukke. Nu har Skjold så valgt at frasælge fabrikken i Bur sammen med koncernens kvægrelaterede aktiviteter. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

De nye ejere er tidligere fabrikschef hos Jyden Bur, Tom Bach Nielsen, tidligere direktør, Jens Agergaard, samt Ivan Petersen, der er tidligere ejer af virksomheden Agrometer, der sælger pumper og vandingsanlæg til landbruget.

- Skiolds beslutning åbner en mulighed for, at Jyden Bur igen kan være en aktiv og betydende spiller på markedet for kvæginventar. Jyden Burs lange historie tager netop sit udspring i kvæginventar, og vi er sikre på, at markedet finder god plads til os, siger Tom Bach Nielsen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det nye Jyden Bur forventer i første omgang at få cirka 10 ansatte, og vil fortsat samarbejde med Skiold.

Jyden Burs historie går helt tilbage til 1923, hvor det startede som en lille smedeforretning. I sine velmagtsdage havde virksomheden flere hundrede ansatte. Da Skiold overtog Jyden Bur i 2019, var der 120 ansatte. Det tal var reduceret til 45, da man i 2023 besluttede at flytte produktionen til Polen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094