23948sdkhjf

Siemens-direktør rykker til Bladt Industries

Jan Kjærsgaard tiltræder som ny administrerende direktør for Bladt Industries og afløser dermed Peter Rindebæk, der fortsætter i virksomheden som COO og viceadministrerende direktør.
Bladt Industries blev i 2012 opkøbt af kapitalfonden Nordic Capital Fund VII. Bladt har gennemgået en markant udvikling og stærk vækst de seneste år.

Peter Rindebæk har som administrerende direktør siden 2005 været instrumentel i den succesfulde opbygning af Bladt, men har i samråd med bestyrelsen valgt at fokusere på driften og vil derfor fremover påtage sig rollen som chief operating officer og viceadministrerende direktør i Bladt. Han giver stafetten videre til Jan Kjærsgaard, som senest pr. 1. november 2014 tiltræder som ny administrerende direktør.

Jan Kjærsgaard er 47 år og er i dag administrerende direktør for Siemens Wind Power, og har i 13 år været medlem af koncernledelsen i Bonus Energi og Siemens Wind Power, indtil for nylig med ansvar for alle Siemens vindaktiviteter i Europa, Mellemøsten og Afrika. Før dette var han administrerende direktør for DS Stålkonstruktion og medlem af koncernledelsen i Aalborg Industries. Yderligere har Jan været næstformand i bestyrelsen for A2SEA siden 2011, og har således også kendskabet til andre dele af værdikæden inden for offshore vind.

Lars Terney, bestyrelsesformand for Bladt og Partner, NC Advisory, rådgiver for Nordic Capitals fonde siger:

- Vi har været på en utrolig rejse siden Nordic Capital indtrådte som ejere af Bladt i 2012. Selskabet er vokset kraftigt både på toplinjen og bundlinjen, og vi skylder Peter Rindebæk og hans management-team en meget stor tak for denne udvikling. Vi ser, at industrien er på vej ind i en ny fase, hvor ”cost of energy” og standardisering er i højsædet. Dette stiller krav til nye og bredere kompetencer for Bladt, hvorfor bestyrelsen har valgt at styrke organisationen med ansættelsen af Jan og fokuseringen af Peter på produktionssiden.

- Bestyrelsen er yderst tilfredse med at kunne byde Jan Kjærsgaard velkommen som administrerende direktør. Jan er særdeles analytisk, har en stor relevant erfaring og et unikt fokus på eksekvering. Gennem hans tid hos Siemens og Bonus Energi har han ydermere fået indgående indsigt i såvel strategiske som operationelle overvejelser, kompetencer som vil komme Bladt og vores kunder til gode fremover, fortsætter han.

Selv siger Jan Kjærsgaard:

- Jeg har fulgt Bladts flotte udvikling tæt i en lang periode. Kombinationen af selskabets stærke markedsposition indenfor løsninger til havvindmølleindustrien, en stærk entreprenørånd, stærke kompetencer og de mange dygtige medarbejdere var udslagsgivende for mit valg af Bladt som min fremtidige arbejdsplads – dette er en unik mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til.

- Jeg glæder mig meget til at starte mit nye job hos Bladt. Jeg vil fokusere på at eksekvere på den strategiske agenda som bestyrelsen, i fællesskab med den nuværende ledelse, har udstukket for selskabet, herunder de fremtidige udfordringer der måtte være i form af kundetilpassede løsninger og produktionskrav, fortsætter Jan Kjærsgaard.

Peter Rindebæk forklarer, at han er stolt over at give depechen videre:

- Jeg er stolt over, at vi har skabt et stærkt fundament for fremtidens havvindmølleindustri. Samtidig giver det nye setup plads til nye kræfter og kompetencer. Jeg er derfor glad for at kunne samarbejde med Jan, som jeg er overbevist om er den rigtige profil til at løfte Bladt videre igennem den næste fase, og jeg ser frem til fortsat at være en essentiel del af Bladt, både som COO og viceadministrerende direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281