23948sdkhjf

Danpres skaber nye arbejdspladser med automatisering

Låsby-virksomheden har taget hul på 2015 ved at indvie en nyindkøbt hydraulisk dybtrækspresse, der sætter Låsby-virksomheden i stand til at levere bredere, længere og dybere emner.
Sidst i november ankom Danpres' seneste indkøb på tre enorme specialtransporter fra England. I dag står den 6,7 meter høje og 140 tons tunge dybtrækspresse på sin nyindrettede plads i den 8.500 kvadratmeter store produktionshal.

Herfra skal pressen forsyne Danpres' danske og tyske kunder med dybtrukne stålbeholdere, tanke, inddækninger, kabinetter og andre 3D-formaterede emner i endnu større dimensioner end hidtil.

Tager konkurrencen op med lavtlønslande
Den nye presse har et træk på 1.200 tons og en bordstørrelse på 3.000x1.400 mm. Anlægget er ifølge virksomheden det største af sin art i Danmark og er endnu en styrkelse af pladebearbejdningscentret, der udover 12 mindre dybtrækspresser tæller nogle af landets mest moderne produktionslinjer til pladebearbejdning.

Danpres har valgt at tage konkurrencen op med de europæiske lavtlønslande ved at automatisere og modernisere sit produktionsapparat. Fordi Danpres i dag kan producere hurtigere og til mere konkurrencedygtige priser og kvaliteter, oplever virksomheden, at flere kunder har flyttet produktion tilbage til Danmark.

Automatisering skaber arbejdspladser
Selv om flere og flere processer automatiseres, har Danpres fortsat behov for kvalificeret arbejdskraft. Mange tunge og belastende arbejdsrutiner er i dag overtaget af maskiner. Den udvikling har blandt andet medført en ændring i den type medarbejdere, der rekrutteres til produktionen. I dag er der et stort behov for teknikere og operatører, der forstår at betjene de it-løsninger, der følger med moderne produktionsudstyr.

I 2014 blev medarbejderstaben udvidet med syv nye medarbejdere. Et tal, der forventes at stige i 2015, hvor der allerede nu er behov for fem nye medarbejdere til både produktionstekniske og administrative opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141