23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Opløftende konkursafslutning på 2014

Vi vurderer, at antallet af konkurser overordnet set vil falde det kommende års tid i takt med at fremdriften i økonomien tager lidt til, men vi skal nok regne med at der vil komme måneder med stigninger, da væksten i dansk økonomi på ingen måder er prangende, lyder det fra Dansk Erhverv.
I december var der 341 konkurser mod 426 i november, viser de sæsonkorrigerede tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort. I løbet af de seneste 3 måneder er antallet af konkurser dog fortsat steget med hele 30 pct. sammenlignet med de forudgående 3 måneder.

"Det er da en glædelig nyhed at, at antallet af konkurser tog et forholdsvis stort dyk nedad i december, men faldet kommer efter flere måneder med voldsomme stigninger og det er alt for tidligt at konkludere, at konkursantallet forbliver på seneste måneds lidt lavere niveau. Trods faldet i december har der været betydeligt flere konkurser i de sidste måneder af 2014 end tidligere på året, hvilket er et signal om, at meget af fremdriften i dansk økonomi ligeså stille forsvandt som 2014 skred fremad – derfor kom en markant stigning i antallet af konkurser ved afslutningen på året. Antallet af konkurser har ellers i godt et års tid forud for de kraftige stigninger i efteråret og starten på vinteren, haft markant faldende tendens, men faldet var så stort at det var svært at forklare ud fra den samfundsøkonomiske noget vaklende udvikling. De ret store stigninger i antallet af virksomheder, der måtte lukke i 4. kvartal 2014 fortæller da også, at mange virksomheder ventede og så tiden lidt an i hen over sommeren 2014, men måtte så desværre sande at væksten i økonomien fortsætter på meget lavt niveau, og derfor tvunget til at dreje nøglen om," vurderer økonom Mira Lie Nielsen fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Dansk økonomi bevæger sig kun langsomt fremad

Med den seneste måneds fald er antallet af konkurser kommet lidt ned og ligger på niveauet for 1 år siden.

"Vi vurderer, at antallet af konkurser overordnet set vil falde det kommende års tid i takt med at fremdriften i økonomien tager lidt til, men vi skal nok regne med at der vil komme måneder med stigninger, da væksten i dansk økonomi på ingen måder er prangende. Dansk økonomi bevæger sig kun langsomt fremad - derfor vil antallet af konkurser heller ikke falde til niveauet i de brølende år op til finanskrisen," lyder det fra Mira Lie Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125