23948sdkhjf

DI: Et vigtigt politisk signal

Borgmestre, topembedsmænd og regionsrådsformænd fra alle sjællandske kommuner og regioner mødes i dag for at drøfte, hvordan et øget regionalt samarbejde kan skabe vækst og arbejdspladser. Initiativet møder opbakning fra DI.
Dansk Industris fem regionalforeninger på Sjælland og Lolland-Falster støtter de sjællandske borgmestres ønske om et tættere erhvervspolitisk samarbejde på tværs af kommunegrænserne.

DI’s regionalforeninger mener, at det vil være til stor gavn for erhvervslivet, at hele regionen agerer som én samlet enhed med København eller "Copenhagen" som et fælles brand.

"Hvad der er godt for København er også godt for Lolland-Falster – og omvendt. Den kommende Femern Bælt-forbindelse kommer eksempelvis også København til gode", siger formand for DI Lolland-Falster, Allan Holstener Schmidt.

Formand for DI Vestsjælland, Hans Hellstrøm Henningsen:

- Der er ikke langt fra Slagelse til København. Vi ligger allerhøjst godt kun en times kørsel fra København og tæt på motorveje, Københavns Lufthavn og de store uddannelsesinstitutioner. For virksomhederne betyder det nem adgang til kunder og leverandører i ind- og udland og ikke mindst kvalificerede medarbejdere og specialister.

Alle har glæde af en større og styrket hovedstad, lyder det fra Søren Larsen, formand for DI Hovedstaden.

"Hele Østdanmark har en fælles interesse i, at København og hele Sjælland bliver opfattet som ét stort attraktivt erhvervsområde, der kan tiltrække investeringer og kvalificerede medarbejdere fra udlandet", siger han.

En OECD-rapport viste for nogle år siden, at hver gang der skabes 100 arbejdspladser i København, skaber det 20 arbejdspladser i resten af Danmark. Derfor er det væsentligt med en fortsat udvikling af Københavnsområdet, mener DI. De tre regionale DI formænd ser et fælles initiativ fra de sjællandske borgmestre om et konkret samarbejde om vækst og arbejdspladser som et vigtigt politisk signal.

De tre formænd peger på, at et samarbejde om infrastruktur, arbejdskraft og erhvervsservice vil spille en stor rolle for virksomhedernes udviklingsmuligheder. De opfordrer politikerne på borgmestertopmødet til konkret at fokusere på:

* En effektiv og sammenhængende infrastruktur, hvor veje, tog- og busforbindelser spiller sammen på tværs af kommunegrænserne, så virksomhedernes medarbejdere og varer hurtigere og nemmere kan komme frem over hele Sjælland.

* Et samarbejde mellem kommunerne på hele Sjælland om arbejdskraft, hvor kommunerne samarbejder og hjælper hinanden med at skaffe de nødvendige kvalificerede medarbejdere, som virksomhederne har brug for.

* En fælles indgang til erhvervsservice og et sammenhængende erhvervsfremmesystem, så virksomheder både inden for og uden for Danmarks grænser nemt og hurtigt kan få overblik og finde den hjælp, de har brug for. Som det er nu, er der alt for mange og for små erhvervsaktører med hver sin dagsorden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078