23948sdkhjf

Nyt udspil skal hjælpe socialøkonomiske virksomheder

Indlæg af branchedirektør i Selveje Danmark Jon Krog.
Regeringen sender med sit oplæg til støtte af de socialøkonomiske virksomheder i Danmark et vigtigt signal.

Vi har haft socialøkonomiske virksomheder i mange år, der på hver sin måde har søgt at løfte vigtige opgaver for samfundet, men i høj grad også for de grupper af mennesker, der ellers kan have det meget svært på arbejdsmarkedet.

Netop derfor er Selveje Danmark meget positiv overfor initiativerne i regeringens oplæg. Initiativerne vil være med til at skabe klarhed over, hvem de socialøkonomiske virksomheder rent faktisk er, og dermed også gøre det lettere for blandt andet kommunerne at samarbejde med dem.

Der er dog et helt centralt element, der er afgørende for, at regeringens intentioner vil blive ført ud i livet – nemlig at både det offentlige og det private beslutter sig for at anvende de socialøkonomiske virksomheder og deres produkter. Med initiativerne skaber regeringen nye og bedre forudsætninger for de socialøkonomiske virksomheder, men uden kunder i butikken, bærer det ikke langt.

Selveje Danmark opfordrer såvel offentlige som ikke-offentlige organisationer til at undersøge, om de vil kunne indgå i samarbejder med socialøkonomiske virksomheder. Selveje Danmark bidrager gerne til denne dialog, enten direkte eller via sine medlemmer, der alle er socialøkonomiske virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078