23948sdkhjf

Danmarks bedste erhvervskommune kåret

I Ikast-Brande er virksomhederne så tilfredse med at drive virksomhed, at kommunen nu for fjerde gang ligger nummer et i Dansk Industris landsdækkende undersøgelse Lokalt Erhvervsklima.
Årets undersøgelse viser, at det kan betale sig at skabe gode forhold for de lokale virksomheder, lyder det fra DI. Mønstret er, at kommunerne i toppen har tiltrukket flere private arbejdspladser og flere nye virksomheder de seneste tre år end de kommuner, der er lavere placeret i undersøgelsen.

"Vores undersøgelse viser, at kommunerne opnår helt konkrete fordele ved at skabe gode rammer for de lokale virksomheder. De tre vinderkommuner er tydelige eksempler på, at en målrettet og systematisk indsats for at forbedre forholdene for virksomhederne giver flere arbejdspladser. Det bør andre kommuner lære af", siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.

Ikast-Brande Kommune indtager for fjerde gang førstepladsen.

"Både Ikast-Brande og Herning er kommuner, hvor erhvervsvenligheden ligger helt i top. De demonstrerer hvert år viljen til at blive endnu bedre, og jeg er meget imponeret over dem. De er virkelig rollemodeller. Eksempelvis har Herning søsat det treårige projekt ’Industrien som karrierevej’, som skal knytte folkeskoler og virksomheder tættere sammen. Det er netop sådanne tiltag, der er brug for", siger formand for DI Midt Vest Claus Arberg.

Vi skal have endnu flere med

Det er femte år i træk, at DI gennemfører Lokalt Erhvervsklimaundersøgelsen, hvor de lokale virksomheder vurderer en lang række forhold, der har betydning for dem. Det er for eksempel tilfredsheden med dialogen, servicen på kommunekontoret, trafikforholdene og skatte- og afgiftstrykket. Overordnet set er virksomhederne lidt mindre tilfredse med erhvervsforholdene i kommunerne, end de var sidste år. Men undersøgelsen viser, at mere end halvdelen af virksomhederne oplever, at deres kommune arbejder aktivt for at blive en bedre erhvervskommune.

"Det er glædeligt, at mange politikere og embedsmænd har viljen til at gøre forholdene for virksomhederne bedre. Men vi skal have endnu flere med. De højt placerede kommuner er kendetegnet ved, at de er serviceorienterede og betragter virksomhederne som kunder. Og at der er kort afstand og et godt samarbejde mellem virksomheder, politikere og embedsmænd. Hvis vi kan brede det ud til alle kommuner, vil de danske virksomheder blive mere konkurrencedygtige", siger Karsten Dybvad.

Virksomhedslederne er ikke i tvivl om, hvad kommunerne bør prioritere højest. For femte år i træk efterlyser de bedre trafikforhold, lavere skatter og afgifter og bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

"Arbejdsløsheden er faldet de seneste år, og allerede nu ser vi, at flere virksomheder har svært ved at skaffe de rette medarbejdere. Hvis den udvikling fortsætter, risikerer vi om få år at have alvorlige problemer med mangel på kvalificeret arbejdskraft især i yderområderne", siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Det er især fremstillingsvirksomhederne, der opfordrer kommunerne til at prioritere adgangen til kvalificeret arbejdskraft højt. Lokalt Erhvervsklima 2014 viser, at kommunerne blandt andet kan hjælpe ved at gøre det nemmere at pendle mellem kommunerne og øge servicen på jobcentrene endnu mere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062