23948sdkhjf

Vindmølleindustrien: Horns Revs-udmelding er chokerende

Tvivl om udbygning af Horns Rev er det største tilbageslag for dansk energipolitik til dato, mener branchen.
Vindmølleindustrien kalder ny politisk uenighed om udbygningen af havvindmølleparken Horns Rev i Nordsøen for det største tilbageslag for dansk energipolitik nogensinde.

- Det er fuldstændig uhørt og uacceptabelt, at en så stor og vigtig samfundsinvestering pludselig er til debat, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Vindmølleindustrien i en pressemeddelelse.

- Politikerne har meget røde ører, og det eneste, der kan rette op på situationen nu, er, at selvsamme politikere løser udfordringen, siger han.

Der er opstået tvivl om, hvordan finansieringen af udbygningen skal ske. Og derfor har Venstre og Dansk Folkeparti hevet i håndbremsen og kræver udbuddet udsat.

Det sker, fordi EU-Kommissionen fra 2017 har underkendt de danske PSO-energiafgifter, som skal finansiere projektet. Derfor vil regeringen sætte regningen på finansloven, men det afviser Venstre og Dansk Folkeparti.

- Det er helt klart det største tilbageslag for den danske energipolitik til dato, hvis debatten ender i en ændret tidsplan, siger han.

- Ud over et katastrofalt signal til investorerne, så kan op mod 25.000 havmølle-arbejdspladser fra 2015-2022 være i fare, siger Jan Hylleberg.

Klima- og miljøchef i Verdensnaturfonden, WWF, John Nordbo, siger, at hverken Danmark eller klimaet har råd til at droppe udbygningen af Horns Rev.

- Det er uhyre trist og ganske kontraproduktivt, at Venstre og Dansk Folkeparti hele tiden bringer tvivl om det energiforlig, de selv har skrevet under på, siger John Nordbo i en kommentar.

- Danske virksomheder og hele energisektoren har brug for sikkerhed og stabilitet, ikke slingrekurs, lyder det fra klima- og miljøchefen.

Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi, siger, at han afventer en klar stillingtagen fra forligspartierne i energiaftalen om, hvad de vil gøre for at løse den aktuelle udfordring med Horns Rev hurtigst muligt.

- Det her viser, at der er et behov for en varig løsning om det PSO-spørgsmål, som EU har rejst, siger Lars Aagaard.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093