23948sdkhjf

Forsvarets milliardkøb af pansrede vogne er forsinket

En stor aftale om indkøb af pansrede mandskabsvogne kan blive op til et år forsinket.
Forsvaret skulle efter planen have indgået en aftale om indkøb af nye pansrede mandskabsvogne for milliarder i sommeren 2014.

Men nu viser det sig, at indkøbet bliver op til et år forsinket, skriver Ingeniøren.

I 2012 udsendte Forsvaret et udbud på mellem 206 og 450 pansrede mandskabsvogne, som skal erstatte hærens snart 50 år gamle såkaldte M113-vogne. Kontrakten vil sikre leverandøren op mod fem milliarder kroner.

Kontrakten skulle ifølge Forsvarets officielle tidsplan indgås med en leverandør i løbet af første halvår 2014. Men i en e-mail til Ingeniøren oplyser Forsvarets Materieltjeneste, at man forventer at indgå kontrakten "hurtigst muligt, men forventeligt i første halvår 2015".

Tre forskellige bæltekøretøjer samt to hjulkøretøjer fra fem prækvalificerede producenter er fortsat med i kampen om at levere de nye kampvogne.

Ifølge militæranalytiker og major Rune Hoffmann fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet vil beskyttelse af personel have en afgørende faktor i Forsvarets endelige valg.

- I forhold til de 50 år gamle M113 bliver der i dag lagt større vægt på beskyttelsen af personellet. Under den kolde krig forberedte vi os på territorialforsvar af Danmark. Dengang var personbeskyttelse ikke det, man tænkte mest på. Men i de internationale missioner, vi har set gennem de seneste årtier, har der været øget fokus på beskyttelsen af soldaterne, siger han til Ingeniøren.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063