23948sdkhjf

30 millioner til udklækning af succes-virksomheder

Syddansk Vækstforum har netop afsat 30 millioner kroner til en plan, som skal kickstarte nye kæmpestore virksomheder.
Danmark mangler i den grad, at der skabes nye store virksomheder og dermed arbejdspladser, lyder det fra Syddansk Vækstforum, der netop har afsat 30 millioner til en ny højvækstmodel.

"Det er jo ikke fordi, vi ikke har dygtige iværksættere i Danmark, og helt nye tal fra regionen viser, at iværksætterne i Syddanmark er landets dygtigste, når det gælder jobskabelse", siger Carl Holst (V), formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand.

Samtidig er Region Syddanmark den region i landet, der kan bryste sig af den største procentvise stigning i antallet af gazellevirksomheder fra 2013 til 2014. 80 nye gazeller det seneste år, hvilket svarer til 31 procent.

"Men hvis det virkelig skal batte noget, når vi snakker om at skabe arbejdspladser, bliver vi nødt til at fokusere knivskapt på at skabe nye og meget store virksomheder med flere hundrede mio. kr. i omsætning, og det er i den sammenhæng, vi byder ind med højvækstmodellen", forklarer Carl Holst.

Kernen i højvækstmodellen er at tiltrække de bedste vækstiværksætter-talenter fra ikke bare hele landet, men fra hele verden, til Danmark. Lokkemaden er strukturerede forløb, hvor man som iværksætter hurtigt kan teste og udvikle sin idé til en stor forretning, som skaber omsætning og arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109