23948sdkhjf

Hemmeligheden bag god gummi

Et tre etager stort og delvist fuldautomatisk mikseri er hjertet i Danmarks største gummiproduktion, hvor man behersker op til 700 forskellige gummiopskrifter.
Produktionschef Kresten Krogh hiver en af de gennemsigtige plastikposer frem fra hylden. Den er fyldt med små flade knapper, der ligner plastikgranulat. Der er dog tale om finkemikalier, en af de vigtigste ingredienser i den rågummiproduktion, som finder sted her på AVK GUMMI’s mikseri i Låsby mellem Silkeborg og Aarhus.

Ved siden af os står det doseringsanlæg, som senere vil veje finkemikalierne, inden der tilsættes olie samt en polymer, som tilsvarende vejes af og doseres. Alt sammen nøje angivne mængder, som operatøren kan se på sit display.

"Lidt ligesom en bageopskrift, kan man sige," forklarer Kresten Krogh.

Herefter ryger massen ned i en mikser, hvor komponenterne via en 480 kW motor æltes sammen ved op til 180 grader. Og vupti, så har man færdiglavet, syntetisk rågummi, der er klar til at blive vulkaniseret. Alt imens gør operatøren klar til næste gummirecept ved at fylde nye poser på vægtene.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Jern og Maskinindustrien. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.

..

..

..

..
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082