23948sdkhjf

Da internettet hed Skjern Bibliotek

Efter 42 år som faglærer på Skjern Tekniske Skole går Hans Larsen i dag på pension.
Landmandssønnen fra Tversted mellem Hirtshals og Skagen startede som faglærer på Skjern Tekniske Skole blot 9 måneder efter at han var udlært. I øvrigt havde han været elev på Skjern Tekniske Skole, som også dengang tiltrak elever fra hele landet.

"Det var en helt anden tid, da jeg startede som elev. Udvalget af lærebøger var ikke prangende, og da vi skulle gennemgå bilens elektriske system, delte læreren undervisningsmaterialet rundt. Det var et lånerkort til hver af os. Derefter gik vi i samlet flok ned til Skjern Bibliotek og lånte, hvad de var i stand til at skaffe hjem om emnet. Derefter fik vi elever til opgave at sætte os ind i hver sin del af bilens elektriske system og beskrive det for hinanden. Min kammerat og jeg skulle beskrive motoren til vinduesviskerne. Det var svært, for vi kunne ikke finde det mindste om det på dansk – kun på engelsk. Men der var lige ansat en ung engelsk pige i kostforplejningen. Vi sad på vores værelse om aftenen – og med hendes hjælp fik vi lavet en beskrivelse på dansk. Det var meget hyggeligt, og hun fik en æske chokolade. Jeg har stadig beskrivelsen derhjemme. Det er lidt af et klenodie," husker Hans Larsen.

Samarbejdet mellem faglærerne ligner til forveksling samarbejdet mellem eleverne. Og vice versa, fortæller han.

"Der er et helt usædvanlig godt arbejdsklima på Skjern Tekniske Skole. Vi har det rigtig godt sammen og står sammen på det faglige område. Når én har fundet ud af noget nyt, så bliver vi alle lynhurtigt sat ind i det. Der er altid en kollega, der er parat til at give, hvad man mangler. Hvad enten det nu er fagligt eller pædagogisk. Sådan har det været fra den første dag, jeg trådte ind som underviser i 1972. Og sådan er det stadig," fortæller Hans Larsen.

I dag fredag den 28. februar siger Skjern Tekniske Skole farvel til Hans Larsen ved en intern reception. Men også på gensyn. For der er tradition for, at Skjern Tekniske Skoles pensionerede medarbejdere jævnligt mødes med hinanden på skolen. Som nu f.eks. ved receptionen for Hans Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063