23948sdkhjf

Martime virksomheder ansætter fælles uddannelseskoordinator

Ansættelsen af Anette H. Sørensen skal sikre flere lærlinge i virksomhederne og højne kvaliteten af lærlingeuddannelserne.
Fire maritime virksomheder i Nordjylland gået sammen om at ansætte en fælles maritim uddannelseskoordinator, som skal sikre, at der uddannes flere lærlinge i de maritime virksomheder, at lærlingeuddannelserne styrkes, at der tiltrækkes flere unge til den maritime branche samt at imaget omkring de maritime erhvervsuddannelser styrkes.

Virksomhederen bag initiativet er Orskov Yard A/S, Vestergaard Marine Service, MAN Diesel og Turbo i Frederikshavn samt Hirtshals Yard A/S. Tilsammen har de 40 lærlinge, som primært består af skibsmontører, smede og industriteknikere.

Hirtshals Yard A/S tog selv initiativ til at komme med i ordningen efter offentliggørelse af initiativet fra de tre øvrige maritime virksomheder i Frederikshavn i marts.

"Vi ser med dette nye nordjyske samarbejde frem til at styrke de maritime erhvervs-uddannelser. Erhvervsuddannelserne trænger til et løft i samme grad som den proces folkeskolen er i gang med. Vi er sikre på, at Anette kan vejlede vores lærlinge, så de forstår hvor brede muligheder der er i vores branche, specielt i Nordjylland. Med Anette i spidsen er målet Danmarks bedste lærepladser", siger Rasmus Brohus, adm. direktør for Hirtshals Yard A/S.

Forventningerne til den nye fælles uddannelsesressource er høje.

"Vi er meget glade for, at vi har fået ansat en lærlingekoordinator, og vi forventer helt klart, at det vil højne standarden på vores uddannelser og få flere lærlinge i gang både hos de firmaer, der allerede har lærlinge samt hos nogle af dem, der ikke synes, at de magter det i dag", siger Peter Nørgård, Technical Director hos Vestergaard Marine Service A/S.

Anette H. Sørensen kommer fra en stilling som lærlingekoordinator i en mellemstor maritim virksomhed i Nordjylland. Som fælles uddannelseskoordinator får hun til opgave at følge lærlingene tæt, højne kvaliteten af uddannelserne i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, etablere og administrere elevaftaler samt koordinere turnusordninger for lærlingene i mellem de involverede virksomheder.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094