23948sdkhjf

Vestas-aktie stiger trods underskud

Vestas fik en halv milliard kroner mere på bundlinje. Men der er stadig underskud. Alligevel stiger aktien.
Vindmølleselskabet Vestas kom ud af første kvartal i år med et underskud før skat på 1,1 milliarder kroner. Selv om der stadig er tale om et stort minus, så er det en halv milliard bedre end første kvartal 2012.

Det negative resultat kommer trods en omsætning på over otte milliarder kroner, viser regnskabet for første kvartal 2013.

Investorer tager godt imod regnskabet. Og fra morgenstunden stiger en aktie i Vestas med små seks procent til en kurs på 56 kroner. Og det er den højeste pris for en aktie i vindmølleselskabet siden marts sidste år.

I de første tre måneder af i år producerede og solgte Vestas 286 vindmøller - og det er godt en tredjedel mindre end i kvartalet sidste år, hvor der blev produceret 449 vindmøller.

Ser man på størrelsen, der måles i megawatt, er der tale om et fald på 34 procent til 613 MW, oplyser selskabet.

Topchef i Vestas, Ditlev Engel, siger, at den såkaldte "turnaround", der skal få Vestas på rette kurs, fortsætter som planlagt:

- Resultaterne bliver mere og mere synlige. I forhold til første kvartal 2012 har vi forbedret såvel indtjening som frit cash flow betydeligt, siger Ditlev Engel i en kommentar til regnskabet.

Slankekuren i selskabet kan især ses på antallet af ansatte. Ved udgangen af 2011 havde Vestas 22.721 ansatte under sine vinger. Ved udgangen af første kvartal i år er tallet faldet til 17.196 personer - et fald på 24 procent.

Alene i årets første kvartal sagde Vestas farvel til 582 ansatte. Og tallet skal endnu længere ned.

Vestas har et mål om at komme ned på højst 16.000 ansatte i slutningen af 2013. Håbet er dog, at de fleste af afgangene sker i form af frasalg af fabrikker i stedet for ved fyringer.

Sidste år reducerede Vestas medarbejderstyrken med 4943 ansatte - langt de fleste via fyringsrunder.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078