23948sdkhjf

Erhvervs-Ph.d. bygger bro mellem akademisk og industriel brug af robotteknologi

Det er muligt at afvikle avanceret robotteknologi på embeddede systemer, viser forskningssamarbejde mellem DTU og Prevas.
I tre år har et erhvervs-Ph.d projekt arbejdet på at forbedre potentialet for at skabe kommercielle produkter baseret på avanceret robotteknologi, og dermed gøre Prevas og DTU i stand til at hjælpe partnere med at transformere forskningsideer til virkelige produkter:

“Man er begyndt at se en tendens til at forskningsmiljøer verden over samarbejder bedre på tværs ved at benytte et fælles software framework kaldet ROS, Robot Operating System. ROS indeholder allerede utroligt meget avanceret funktionalitet til at styre robotter autonomt, som f.eks. algoritmer til vision, styring af robotarme samt navigation af mobile robotter. Desværre er ROS primært designet til forskning, hvor robusthed og performance er mindre vigtigt. Vi har udviklet et ROS kompatibelt middleware ved navn DARC. DARC opfylder langt bedre de industrielle krav man har i Prevas og mange andre virksomheder, og med dette framework kan den eksisterende ROS funktionalitet afvikles på embeddede systemer langt mere effektivt. Samtidigt gør DARC det nemmere at udnytte embeddede teknologier som DSPer, FPGAer, etc. til at accelerere sine beregninger og algoritmer”, forklarer Morten Kjærgaard, som netop har forsvaret sin Ph.d afhandling på DTU. Her præsenterede han sine forbedringer til ROS og hvordan det vil hjælpe industrien til at benytte avanceret robotteknologi.

Nu fortsætter arbejdet i Prevas hvor projektets resultater vil blive brugt til at tilbyde kunder services og projekter baseret på ROS, DARC og embedded robot teknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.169