23948sdkhjf

Vestas-aktien vinder første dag efter nytår

Vindmøllegiganten har haft en særdeles god dag på C20. Samlet set lukker aktieindekset i plus.
Der er endelig grund til at glæde sig, hvis man har investeret i Vestas-aktier. Vindmøllegiganten er årets første topscorer på det ledende aktieindeks, C20, efter lukningen onsdag.

Vestas-aktien er steget 6,7 procent, mens Mærsk A-aktien indtager andenpladsen med en stigning på 4,5 procent skarpt forfulgt af Mærsk B-aktien, der steg 4,4 procent onsdag.

Samlet set lukker det toneangivende danske aktieindeks med en stigning på 2,1 procent i kurs 506,42.

Vestas-aktionærerne, der har været meget igennem de senere år, kunne allerede ane de gode takter ved C20's åbning onsdag morgen.

Aktien strøg til vejrs med næsten 10 procent. Dog faldt kursen en smule de næste par minutter, og efter kort tids handel lå Vestas i en kurs på 34,85 kroner, svarende til en fremgang på 9,4 procent.

Stigningen er markedets reaktion på den amerikanske skatteaftale, som Repræsentanternes Hus sagde ja til tirsdag, og som er lukrativ for Vestas.

Aftalen forlænger nemlig en skattekredit for investeringer i vedvarende energi - herunder vindmøller.

Aftalen indebærer blandt andet også skatteforhøjelser for de rigeste amerikanere. Samtidig er omfattende nedskæringer i den offentlige sektor, som ville være trådt i kraft efter nytår, blevet udsat med to måneder.

Børsmarkederne har været præget af nervøsitet de sidste måneder af 2012 af bekymring for, om de amerikanske politikere kunne enes om, hvordan USA's gigantiske gæld kan nedbringes.

Og de finansielle markeder har taget godt imod aftalen, der er indgået i den amerikanske kongres.

Børsen i New York åbnede onsdag med stigninger på lidt over 1,7 procent.

I Asien var der stigninger på mellem to og tre procent, og de største børser i Europa lå midt på eftermiddagen onsdag på den pæne side af to procent.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064