23948sdkhjf

FAKTA: Her er Grundfos

Der er et "stort uudnyttet vækstpotentiale", mener bestyrelsen til en af verdens førende pumpeproducenter.
Fredag valgte bestyrelsen af fyre koncernchef Carsten Bjerg, på grund af utilfredshed med "nøgletal og udvikling" og et "stort uudnyttet vækstpotentiale".

Her kan du se, hvilket udgangspunkt virksomheden skal vokse fra.

* Grundfos har en årlig produktion på 16 millioner pumpeenheder. Det gør Grundfos til en af verdens førende pumpeproducenter.

* Poul Due Jensens Fond blev oprettet som en selvstændig institution i 1975. Fonden ejer i dag 87,6 procent, medarbejderne 1,8 procent og stifterens familie de resterende 10,6 procent af aktierne i virksomheden.

* Selskabet havde i 2012 en omsætning på 22,6 milliarder kroner. Det var en stigning fra 21,2 milliarder kroner året før.

* Det første halvårsregnskab for 2013 kaldte Grundfos skuffende. Omsætningen var tre procent højere end samme periode i 2012. På en række markeder var der stagnation.

* Grundfos-koncernen har 18.000 medarbejdere globalt og er repræsenteret med mere end 80 selskaber i mere end 45 lande. Virksomheden er blevet kåret til en af Danmarks 30 bedste eksportvirksomheder.

* Grundfos har et mål om at opnå større global tyngde og blive blandt de tre største medspillere i lande som Rusland, Indien og Brasilien.

Kilde: Grundfos og Energiwatch

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094