23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Positive vinde i industriproduktionen

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser en stigning i industriproduktionen fra september til oktober måned på 1,5 pct., når der korrigeres for sæsonudsving og prisudvikling. Det er første gang siden starten af finanskrisen, at industriproduktionen når så højt et niveau.
Industriproduktionen er for første gang i næsten 5 år tilbage på niveauet fra 2005, der konjunkturmæssigt kan betragtes som et normalår:

“Industriproduktionens dyk ned i en bølgedal ser nu endelig ud til at være overstået. Der er ganske vist stadig et pænt stykke op til niveauet i de gode dage før finanskrisen, men den periode var også kendetegnet ved en overophedning af økonomien. Det er meget mere vigtigt at notere sig, at industriproduktionen omsider har indhentet niveauet fra normalåret 2005. At det så sker efter en noget langsom, men alligevel stabil opadgående tendens, gør kun, at håbet om en tilbagevenden til en mere normal situation er velfunderet", siger Michael H.J. Stæhr, cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Eksportmarkederne trækker det store læs

Omsætningen af industriens egne varer og tjenester steg i oktober med 2,4 pct. i forhold til september måned.

“På trods af en rigtig pæn fremgang i industriens omsætning på hjemmemarkederne, så gælder det stadig, at det er eksportmarkederne, der trækker det store læs i fremgangen, idet alle brancher undtagen investeringsgodeindustrien fortsat har størst fremgang i eksporten. Dette understreger, at den hjemmelige efterspørgsel fortsat ligger underdrejet, men de nye tal giver håb om, at der også på dette punkt kan være bedring på vej", siger Michael H.J. Stæhr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078