23948sdkhjf

Kampagne skal skaffe flere praktikpladser i hovedstaden

Erhvervslivet skal levere flere praktikpladser, mener Region Hovedstaden. Derfor søsatte man i sidste uge kampagnen ’Ta en elev’, som skal få virksomhederne på banen.
Mens 30 pct. af virksomhederne i hovedstadsregionen er godkendt som praktiksted, er det blot 12 pct. af dem, der aktuelt har en eller flere elever i praktik. Det viser tal fra Region Hovedstaden, der siden august sidste år har kortlagt virksomhedernes potentiale for at tage flere elever i praktik.

"I 2020 vil man alene i Region Hovedstaden mangle ca. 25.000 faglærte, bl.a. fordi mange unge dropper ud af erhvervsuddannelserne, når de ikke kan få en praktikplads. Derfor sætter vi nu målrettet ind overfor de store og mellemstore virksomheder i regionen," siger Marianne Stendell (S), der er formand for regionens Udvalg for Fremtidens Uddannelse og Forskning.

Repræsentanter fra Den regionale praktikpladsenhed tager i øjeblikket på besøg på omkring 150 virksomheder for at fortælle dem om fordelene ved at have en elev og mulighederne for at få hjælp til det administrative arbejde i forbindelse med ansættelsen. Den del bliver fulgt op med annoncer i aviser, S-tog og på nettet.

Siden praktikpladsenheden i samarbejde med regionens syv erhvervsskoler begyndte indsatsen i august sidste år, er det lykkedes at skaffe 321 ekstra praktikpladser og få godkendt 129 nye virksomheder som praktiksted. Målet er, at enheden inden sommeren 2015 skal have skaffet 2.500 ekstra praktikpladser og fået godkendt 1.000 nye praktikvirksomheder.

Du kan læse hele artiklen i den trykte udgave af Jern og Maskinindustrien i denne uge. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et helt års abonnement til 695,- kr (fradragsberettiget) online, ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062