23948sdkhjf

Pas på frostskader i virksomheden

Virksomhedsejere og administratorer af erhvervsbyggeri bør særligt være opmærksomme, hvis lokaler står ubenyttede hen. De bør desuden holde deres bygninger opvarmet, da forsikringen kun dækker frostskader i opvarmede rum, meddeler Codan Forsikring.
For virksomhedsejere og administratorer af erhvervsejendomme er det på denne årstid en god idé at rette opmærksomheden mod bygninger, der til dagligt står tomme, og sikre dem mod frostsprængninger på vand- og varmeinstallationer. Luk for vandet ved hovedhanen og tøm rør og vandvarmere for vand, og vær særligt opmærksom på de rør, der ligger tæt på dårligt isolerede ydervægge, eller som løber under gulvene, lyder anbefalingen fra Codan.

- Tomme bygninger - som måske endda har et "Til salg" eller "Udlejes"-skilt i vinduet - kan let blive nedprioriteret i en travl tid. Men i de kolde vintermåneder bør man også investere tid i at sikre disse ejendomme mod frostsprængninger på vand- og varmeinstallationer", siger Ane Jægersborg, skadedirektør for Codan Erhverv.

Lad bygningen være opvarmet hele vinteren

For at undgå frostsprængninger bør man desuden lade bygningen være opvarmet vinteren over - også selvom den står tom, og særligt hvis frostvejret bliver ved i længere tid. Forsikringen dækker nemlig kun omkostninger i forbindelse med frostsprængninger på vand- og varmerør eller eventuelle vandskader, hvis ejendommen har været tilstrækkeligt opvarmet.

- Vi dækker kun frostsprængninger, når årsagen er, at der har været svigtende varmeforsyning. Vi opfordrer derfor alle vores erhvervskunder til at holde deres ejendomme opvarmet vinteren igennem - også dem, der står tomme. Vi har før set, at det har vist sig dyrt at spare på varmen. En anden mulighed for at forebygge skader kan være at tømme rørene for vand, siger Ane Jægersborg fra Codan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063