23948sdkhjf

Vrede investorer sagsøger tidligst Vestas i 2014

Den trængte vindmøllekoncern slipper tilsyneladende for at blive hevet i retten af utilfredse aktionærer.
Ledelsen i Vestas kan sandsynligvis ånde lettet op. Risikoen for et søgsmål fra over 100 internationale investorer om vildledning og uberettigede kurstab lader til at være drevet over.

Det oplyser det belgiske rådgivningsselskab Deminor til Berlingske Business.

Deminor meddelte mandag, at det har fremsat forslag til en kulegravning af en række forhold i Vestas. Hvorvidt der kommer en granskning, er det op til aktionærerne på den kommende generalforsamling at afgøre.

Deminor har på vegne af de mange institutionelle investorer siden 2011 også undersøgt muligheden for at indlede en erstatningssag mod Vestas efter selskabet året før erkendte, at det ikke have efterlevet nye regnskabsregler.

Den oplysning udløste massive kursfald i Vestas-aktien og store tab for investorerne. Desuden har Vestas ifølge Deminor flere gange givet offentligheden misvisende oplysninger de senere år.

- Der er ikke indgivet noget gruppesøgsmål fra os mod Vestas på nuværende tidspunkt. Vi har i samarbejde med vores klienter vurderet, at tiden ikke var inde til et søgsmål endnu, siger Erik Borman, partner i Deminor til avisen.

Han vil ikke udelukke muligheden for et søgsmål, men det bliver i så fald tidligst i 2014.

Vestas afviste mandag behovet for en ekstern undersøgelse, og anbefaler aktionærerne at stemme nej til forslaget på generalforsamlingen den 21. marts.

Vestas-aktien faldt mandag med over ni procent som følge af kravet fra Deminor.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078