23948sdkhjf

Forgæves rekrutteringsforsøg koster ordrer

10.000 job kunne ikke besættes, viser Arbejdsmarkedsstyrelsens rekrutteringsundersøgelse. Det skal tages alvorligt, mener Dansk Arbejdsgiverforening.
Ifølge undersøgelsen forsøgte hver fjerde virksomhed inden for to måneder forsøgte at rekruttere medarbejdere. For 16 procent af disse virksomheder var forsøget forgæves, skriver DA Opinion.

Virksomhederne er i undersøgelsen blevet spurgt om:

* Hvorvidt de inden for de seneste to måneder forgæves har forsøgt at rekruttere nye medarbejdere

* Hvor mange personer det drejer sig om

* Om den forgæves rekruttering har betydet, at de har opgivet ordrer eller aktiviteter i de to måneder.

Undersøgelsen er et pejlemærke for rekrutteringsproblemerne

Beskæftigelsesministeriets rekrutteringsundersøgelse, viser, at de forgæves rekrutteringsforsøg har kostet 1.700 virksomheder konkrete ordrer.

Om virksomhederne efterfølgende helt opgiver at besætte stillingen eller finder medarbejdere med helt andre kvalifikationer, muligvis i udlandet, siger undersøgelsen intet om.

- Arbejdsmarkedsstyrelsens rekrutteringsundersøgelse kan ikke bortforklares. Virksomhederne har i tusindvis oplevet, at ledige stillinger ikke kunne besættes. Det er værd at hæfte sig ved, at de 10.000 forgæves rekrutteringsforsøg har fundet sted inden for en periode på kun to måneder. Undersøgelsen er et pejlemærke for rekrutteringsproblemerne, og derfor er det særligt bekymrende, at antallet af forgæves rekrutteringsforsøg er vokset. Forgæves forsøg på rekruttering koster ordrer, det rammer beskæftigelsen og vidner om, at vi har et alvorligt problem med det danske beskæftigelsessystem. I mange tilfælde var der tale om, at virksomheder ikke kunne rekruttere fordi de ikke kunne finde medarbejdere med helt særlige kvalifikationer. Men i andre tilfælde har der været tale om, at virksomheder forgæves har forsøgt at ansætte til ufaglærte stillinger, som ikke kræver særlige kvalifikationer.

DA er meget tilfreds med, at beskæftigelsesministeren har varslet forandringer i systemet. Det er afgørende, at jobcentre og a-kasser lever op til deres opgave, siger chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørgen Bang-Petersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078