23948sdkhjf

Landsdækkende indsats skal løfte produktiviteten i 2014

DI´s Produktivitetspanel overrakte i dag sine anbefalinger rettet mod både politikere og virksomheder.
De samlede 154 anbefalinger kan frem mod 2020 løfte Danmarks velstand med op mod 100 mia. kroner:

"Produktiviteten står meget højt på listen over, hvor vi i virksomhederne skal oppe os – og hvor politikerne også kan gøre en markant forskel og støtte virksomhedernes bestræbelser på at gøre det bedre", siger panelets formand Flemming Tomdrup.

Han fremhæver blandt andet mere konkurrence som en vej til at gøre os mere produktive.

"Jeg tror, de fleste anerkender værdien af en sund og stærk konkurrence - ikke mindst virksomhederne. Men selvfølgelig kan virksomheder og brancher have en egeninteresse i at mindske den konkurrence, de selv er udsat for. Her skal vi som virksomheder gå forrest og bidrage til at rydde op i de regler, der hæmmer konkurrencen", siger Flemming Tomdrup.

Han opfordrer blandt andet politikerne til at rydde op i eksempelvis standarder, mærkningsordninger og andre regler, som hæmmer konkurrencen.

På mødet løftede DI’s adm. direktør Karsten Dybvad også sløret for en ny landsdækkende indsats, som DI sætter i værk på opfordring fra medlemmerne i produktivitetspanelet. Den skal igennem hele 2014 få danske virksomheder til at arbejde intensivt med at hæve deres produktivitet.

"Vi vil på virksomhedernes vegne ikke nøjes med at komme med ønsker til vores politikere. Vi vil også selv bidrage til arbejdet. Derfor sætter vi gang i en landsækkende indsats, som skal føre panelets anbefalinger ud i livet - og få langt flere virksomheder til at løfte deres egen produktivitet", siger adm. direktør Karsten Dybvad.

DI’s mål er at nå ud til mindst 2.500 virksomheder i 2014, som med et helt nyt værktøj kan måle deres produktivitet, sammenligne sig med andre virksomheder og finde ud af, hvordan de bliver mere produktive. Ud af dem skal mindst 1.000 virksomheder - med hjælp fra DI - sætte gang i konkrete forbedringer, som løfter produktiviteten.

"Vi har efterlyst en New Nordic Approach, hvor danske politikere, virksomheder og medarbejdere arbejder sammen og skaber ny værdi ud af den høje tillid og lave magtdistance, vi har i det danske samfund. Det kræver også, at virksomhederne selv kommer med de løsninger, der løfter produktiviteten", siger Karsten Dybvad.

DI samler derfor et korps af virksomhedsledere, der bliver produktivitetsambassadører og stiller sig selv og deres erfaringer til rådighed for andre virksomheder.

Handlingsplan for produktivitetsindsatsen bliver præsenteret af DI’s adm. direktør Karsten Dybvad på DI’s MMV konference den 22. januar 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099